Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 iul 2009 - Anul XIV, nr. 171 (4157)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsură

Amendă şi interdicţie în hală, pentru comerciantul ilegal din Piaţa Mare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bărbatul care dezvoltase o reţea prin care vindea ilegal mari cantităţi de brânză în Piaţa Mare din municipiul Suceava, prins marţi dimineaţă în urma unei descinderi în hală a conducerii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, a primit o amendă de 1.000 de lei şi nu mai are drept să vândă în hală, aceste măsuri alăturându-se celei iniţiale, de confiscare a brânzei găsite pe tarabă şi în maşina sa în momentul controlului.
Măsura sancţionării contravenţionale a putut fi luată numai după ce bărbatul s-a prezentat la sediul DSVSA, conform legii acesta având dreptul legal de a veni la sediul instituţiei cu documente justificative a mărfii, lucru care nu s-a întâmplat.
Conform constatărilor inspectorilor DSVSA, bărbatul în cauză, Gabriel Filiboca, din Dorohoi – Botoşani, aduna brânză de la mai mulţi crescători şi o vindea în piaţă cu un act de fals producător, practic fiind un samsar care făcea concurenţă neloială crescătorilor de animale şi care vindea caş de calitate îndoielnică, a cărui provenienţă nu o putea dovedi şi pe care îl transporta în condiţii total improprii, sub o pătură, în portbagajul unei maşini.
După cum prevede un ordin ministerial, în pieţe îşi pot desfăşura activitatea numai crescătorii de animale, cu propriile produse, ei având parte de scutiri de taxe tocmai în ideea de a fi încurajaţi să-şi continue activitatea.
„Bărbatul şi soţia sa nu mai pot călca în nici o piaţă până ce nu îşi scot un certificat de producător, adică doar dacă îşi cumpără oi şi îşi comercializează propriul produs, în condiţiile de igienă cerute de lege”, a precizat doctorul Petrea Dulgheru, şeful DSVSA Suceava, precizând că această acţiune şi demascarea celui care vindea brânză ilegal este doar un început al controalelor intense ce se vor desfăşura în perioada următoare în toate pieţele din judeţ.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amendă şi interdicţie în hală, pentru comerciantul ilegal din Piaţa Mare.
 Vizualizări articol: 687 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Amendă şi interdicţie în hală, pentru comerciantul ilegal din Piaţa Mare4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pietele Sucevei trimis de
(24 iul 2009, 12:53:09
in ambele piete este un haos si o mizerie incit nu-ti vine sa cumperi ceva.....ar trebui zilnic controale......amenzi usturatoare.....
2.   Atat? trimis de
(24 iul 2009, 15:03:19
Doar 1000ron pentru escroc? Cam blanzi, domnilor medici sanitari! La cat profit a scos asta a ras toata seara de voi. Cum naiba, aia aveau o retea f bine pusa la punct, au castigat miliarde si voi ii puneti o amenda de tot rasul. Ma duc si eu atunci sa fac specula in piata. Banuiesc ca i-ati pus amenda minima, de ce? Avea circumstante atenuante?

Si pe cand politia ii epureaza pe cetatenii rromi ce vand tot felul de prostii la intrare in Piata Mare? Sau platesc cumva impozit? Iar daca platesc sa ne scrieti aici cui platesc, ok? Politia comunitara este peste drum. Cu ce naiba se ocupa aia? RUSINE !!!

Acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atare!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei