Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 iul 2009 - Anul XIV, nr. 171 (4157)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Protecţia Consumatorilor

Amenzi de peste 80 de mii de lei, aplicate comercianţilor de produse alimentare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisarii pentru protecţia consumatorilor din judeţul Suceava au aplicat comercianţilor de produse alimentare din judeţ amenzi de peste 80 de mii de lei. Controlul efectuat s-a axat pe produsele şi preparatele din carne şi pe orez, şi au fost verificaţi 42 de operatori economici care comercializează carne şi s-au efectuat controale privind calitatea orezului în toate hipermarketurile sucevene.
În ceea ce priveşte carnea, în urma controalelor s-au depistat produse alterate, cu termenul de valabilitate depăşit, şi preparate care nu respectau compoziţia.
„La un hipermarket din Suceava am identificat la comercializare, în două rânduri, la interval de doar două săptămâni, pui grill refrigeraţi care prezentau modificări organoleptice evidente: miros modificat, de alterat şi conţinut în exces de lichid sangvinolent. S-a retras definitiv de la comercializare o cantitate de 120 kg pui grill, aplicându-se amenzi în cuantum de 8000 de lei”, a declarat şeful CJPC Suceava, comisarul superior Elena Oanea.
În tot judeţul, comisarii pentru protecţia consumatorilor au retras de la comercializare 371 de kilograme de carne şi produse din carne şi s-au aplicat amenzi în cuantum de 42 de mii de lei.
Controlul din magazine care a vizat comercializarea de orez a evidenţiat de asemenea nereguli privind acest produs alimentar. S-a controlat o cantitate de 9600 kilograme de orez, în valoare de 48000 de lei.
„În urma analizelor efectuate pe produsele Orez EXTRA FLAMINGO, OREZ ROUA,OREZ EXTRA QUALITY SUNSHINE şi Orez EXTRACAMOLINO, producător SC ATIFCO INTERNATIONAL SA Bucureşti, s-a constatat că procentul de <spărtură> era mult peste limita superioară admisă la clasa de calitate respectivă. Consumatorul era indus în eroare, fiindu-i livrat un produs de calitate inferioară, la preţ de produs Extra sau Calitatea I”, a precizat şeful CJPC Elena Oanea. În urma controlului, s-a retras de la comercializare o cantitate de 2616 kilograme orez, în valoare de 12.501 lei, şi s-au aplicat amenzi în cuantum de 41.000 de lei.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de peste 80 de mii de lei, aplicate comercianţilor de produse alimentare.
 Vizualizări articol: 1263 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzi de peste 80 de mii de lei, aplicate comercianţilor de produse alimentare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nat'o buna ! trimis de
(24 iul 2009, 22:44:18
La noi in Radauti o venit unul inalt cu o masina sv.07.PLS si o zis ca e inspector de opc , mi-o confiscat carnea ca sa nu-mi deie amenda . Nu-i mai retin numele ca o scos o legitimatie si mio puso in ochi dar am tinit minte numarul masinii si scria pe ea ceva de mediu de protectia consumatorului si nustiu mai ce.....a , niste numere de telefon . Mi-o mai ziz un var ca si la el a fost la Paltinu , tot ala inalt si la fel o facut , o facut tambalau la magazin si io dat bani ca sa taca . Eo il cunosc din vedere , umbla o data cu unul Scantea Gheorghe din Radauti , stiu pentruca Scantea mio fost profesor . Cre ca astia sunt niste pungasi , mie asa mi se pare numa dumneata dna Elena Oanea ne poti spune

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei