Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iul 2009 - Anul XIV, nr. 159 (4145)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Economic şi ecologic

Angajaţii Direcţiei Silvice, încurajaţi să vină la serviciu pe bicicletă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În plină criză economică, silvicultorii suceveni au apelat la cel mai ieftin şi cel mai ecologic mijloc de transport – bicicleta. Astfel, o parte dintre ei, care locuiesc în municipiul Suceava, au ales să renunţe la deplasarea cu maşina şi să vină la serviciu cu bicicleta. În acest fel, nu doar că nu mai au deloc probleme cu locurile de parcare, dar nici nu au de aşteptat în trafic, atunci când aglomeraţia e mult prea mare.
“Am renunţat la maşină atât eu, cât şi soţia. Acum venim amândoi la serviciu pe biciclete şi am învăţat copiii să circule tot cu bicicleta prin oraş. E mult mai sănătos să ne deplasăm astfel şi, de ce nu, şi mai economic. Am cumpărat biciclete la toată familia”, povesteşte directorul economic al Direcţiei Silvice Suceava, Vasile Rusu.
Alături de colegul său de la biroul de Pază, Mihai Miheţiu, fost director tehnic al DS Suceava, Vasile Rusu se numără printre primii silvicultori care au dat maşina pe bicicletă.
Iniţiativa lor a fost bine primită şi de conducerea Direcţiei Silvice, care le-a amenajat un rastel pentru biciclete, unde le pot lăsa în siguranţă pe durata muncii la birou sau cât timp se află pe teren.
Şeful Direcţiei Silvice, Sorin Ciobanu, susţine iniţiativa colegilor săi şi e gata oricând să mai amenajeze un rastel pentru biciclete, dacă vor mai fi şi alţi angajaţi care vor dori să adopte acest stil de viaţă mai ecologic şi economic.
Un alt susţinător al mersului pe bicicletă este şi şeful biroului de Pază, Cezar Tulbure, recunoscut printre colegii săi şi pentru campionatele de fotbal pe care le organizează în cadrul Direcţiei Silvice, atât cu cei de la birouri, cât şi cu colegii săi din cadrul ocoalelor silvice.

 

Străzile Sucevei, prea puţin prietenoase cu bicicliştii

Singura nemulţumire a bicicliştilor de la Direcţia Silvică e legată de lipsa unor trasee adecvate pentru deplasarea în siguranţă şi fără probleme, prin oraş.
“Un prim pas a fost făcut, prin trasarea acestor piste pentru biciclişti, pe câteva străzi principale. Din păcate, aceste piste sunt întrerupte în multe locuri, nu au o continuitate. Ar trebui ca din loc în loc să ne oprim, să coborâm de pe bicicletă şi să fim pietoni, până dăm din nou de linia marcată”, spune unul dintre biciclişti.
Blocarea trotuarelor cu maşini parcate neregulamentar e o altă piedică în calea adoptării acestui mijloc de deplasare de către mai mulţi suceveni.
În toate marile oraşe ale lumii, bicicletele sunt din ce în ce mai căutate, nu doar pentru deplasările de plăcere, aglomeraţia urbană, poluarea produsă de prea multe vehicule şi scumpirea carburanţilor fiind doar câteva din argumentele care au dus la adoptarea acestui stil de viaţă mai sănătos şi ecologic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajaţii Direcţiei Silvice, încurajaţi să vină la serviciu pe bicicletă.
 Vizualizări articol: 1442 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angajaţii Direcţiei Silvice, încurajaţi să vină la serviciu pe bicicletă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Iar? trimis de
(10 iul 2009, 12:16:56
asta e asa de fatadahappy

si inca ceva, eu sunt din falticeni, unde sa mergi cu bicicleta pana si pe aici? soferi care nu iti dau prioritate (DESI AU STOP) si intra in tine, politistii te opresc desi esti semnalizat si iti spun sa nu mai mergi pe strada, ..... sunt sigur ca si in suceava e acelasi caz,

acum 1 luna vedeam 2 fetite de 12-13 ani cred, ce-i drept mergeau cu rolele pe europeana si le-a oprit politia, pe unde sa mearga si ele ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei