Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 iul 2009 - Anul XIV, nr. 154 (4140)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Profil

Violatorul de la Horodniceni, mediocru şi introvertit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profilul minorului în vârstă de 14 ani, din Horodniceni, acuzat că a violat, la sfârşitul lunii trecute, trei copii cu vârste între 5 şi 9 ani, este acela al unui copil introvertit, mediocru, care de multe ori se închide în el şi nu comunică nici măcar cu cei apropiaţi, alteori surprinde prin răspunsuri şi atitudini diferite de cele ale copiilor de vârsta lui, fuge de-acasă fără să îi pese de întrebările pe care şi le pun părinţii.
Acestea sunt doar câteva dintre concluziile la care au ajuns psihologii şi profesorii care au stat de vorbă cu minorul acuzat de abuz sexual asupra altor minori. Specialiştii mai spun că este posibil ca acest copil să fi el însuşi fost victima unui abuz, nu neapărat sexual.
Părinţii minorului susţin că totul este o înscenare pusă la cale de rudele invidioase pe banii şi averile lor. Ei spun că fiul lor este foarte muncitor, vrea să facă un liceu de mecanică şi că nu a făcut nimănui nici un rău.

 

„Totul este o înscenare”

O echipă de specialişti de la Protecţia Copilului Suceava s-a deplasat ieri la locuinţa din Horodniceni a presupusului violator. Minorul în vârstă de 14 ani este anchetat de poliţie după ce trei copii, cu vârste între 5 şi 9 ani, din localitate, au reclamat că au fost violaţi de acesta.
Psihologul şi asistentul social au stat de vorbă cu minorul agresor, dar şi cu tatăl acestuia. Băiatul, care tocmai a terminat clasa a VIII-a, cu media 6,25 şi îşi doreşte să facă un liceu de mecanică la Fălticeni, nu a fost foarte comunicativ. Nici nu avea cum, pentru că aproape toată discuţia a fost monopolizată de tatăl acestuia.
„Băiatul meu este nevinovat. Eu o să pun doi, trei avocaţi buni şi să se termine cu asta. Totul este o înscenare pusă la punct de neamuri, de verişori. Eu am bani, 400 de oi, gospodărie şi alţii sunt invidioşi. Se răzbună...”, a povestit tatăl băiatului, completând el că una dintre victime este chiar copilul unui verişor de-al său, cu care este de o viaţă în conflict.

 

Avocaţi, pentru a-şi scoate fiul nevinovat

Cu toate că tatăl băiatului a declarat că are o relaţie foarte bună cu acesta, psihologul a observat că minorul este oarecum speriat de atitudinea foarte autoritară a tatălui. Deşi a spus că este fiul lui, pe certificatul de naştere al minorului este un alt nume.
Atât psihologul, cât şi cadrele didactice de la şcoala unde a învăţat băiatul sunt de părere că minorul este introvertit, independent şi nu are prieteni. Tatăl băiatului a mai povestit că este singurul său copil şi nu îl va lăsa să plece de acasă, pentru că este harnic. Părintele a fost convins de specialiştii de la Protecţia Copilului să îl includă pe băiat într-un program de consiliere psihologică.
„Îl voi duce eu la Suceava, la psiholog, dar nu a făcut nimic. Alţii au făcut. Luaţi-i pe aceia, pe adevăraţii vinovaţi. Al meu nu a făcut nimic rău. La 16 ani îl însor. Am avere, îi fac casă, are de toate”, a mai completat bărbatul.
Protecţia Copilului nu are competenţa de a-l interna pe agresor într-un centru specializat, pentru că în judeţ nici nu există aşa ceva, dar poate să-i ofere minorului consiliere psihologică.
Tatăl minorului a mai spus că îl va duce pe fiul lui la o contraexpertiză la Iaşi şi că îl va păstra în familie, indiferent de consecinţe.



Acuzaţii grave

Cazul este cercetat în continuare de judiciariştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Din primele cercetări ale poliţiei rezultă că minorul de 14 ani le-a ademenit la cireşe pe cele trei victime, în vârstă de 9, 8 şi 5 ani.
În grădina în care se afla copacul, agresorul l-ar fi supus la perversiuni sexuale pe copilul mai mare, în timp ce pe cel mai mic l-ar fi violat anal.

 

 

Copii traumatizaţi

Echipa de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava a preluat ieri, în regim de urgenţă, unul dintre cei trei copii agresaţi sexual în comuna Horodniceni.
Victima a fost adusă la Suceava, la Centrul de Primire Minori în Regim de Urgenţă, împreună cu doi fraţi mai mici, o fetiţă în vârstă de 6 ani şi un băieţel în vârstă de 4 ani.
Pe lângă faptul că băieţelul de 9 ani a suferit o traumă în urma abuzului sexual, acesta era supus, în ultima vreme, unei alte traume, cea generată de scandalurile dintre părinţi.

 

Bătuţi şi fugăriţi de tată

Nicoleta, mama victimei, ne-a povestit că soţul ei face scandaluri, o loveşte, vine beat acasă şi sperie copiii. Minorii ne-au povestit că şi ei sunt loviţi de tatăl lor şi fugăriţi de acasă, împreună cu mama. Cei doi soţi şi copiii stau într-o locuinţă închiriată. Femeia l-a dat în judecată pe bărbat şi i-a cerut divorţul, doar că prima înfăţişare la tribunal va avea loc la începutul lunii septembrie.
„Am fost de multe ori la Poliţie, am făcut reclamaţii, dar în afară de amenzi, nu i s-a făcut nimic. Eu mi-am scos certificat medical, în urma bătăilor. Îmi este frică de el. Mă fugăreşte cu copiii. Nu am unde să stau. Dacă lui i s-ar interzice să se mai lege de mine şi de copii, eu pot să-mi cresc copiii singură”, ne-a povestit femeia.

 

Luaţi în regim de urgenţă

Motivul de la care au plecat toate scandalurile în această familie, după cum ne-au povestit şi vecinii, a fost acela că în perioada în care bărbatul a fost plecat în străinătate să-şi găsească un loc de muncă, dar nu a trimis nici un ban acasă pentru copii, femeia ar fi avut o relaţie cu un alt bărbat. Mama copiilor, însă, spune, că soţul ei a fost mereu agresiv.
Deşi copiii erau bine îngrijiţi şi sunt foarte ataşaţi de mamă, echipa de la Protecţia Copilului (asistentul social Oana Paicu, împreună cu psihologul Raluca Puiu) au fost de părere că cei trei copii se aflau în situaţie de risc.
Mama a dat o declaraţie pe proprie răspundere că este de acord să-şi dea copiii la stat o perioadă, până ce îşi găseşte o altă locuinţă în care să stea cu copiii sau până la terminarea divorţului.
„Se vede că mama este ataşată de copii, dar scandalurile pe care le are cu soţul îi pun şi pe minori în pericol. Poate că Primăria din Horodniceni va găsi o soluţie, o casă socială, în care să locuiască această femeie, împreună cu copiii ei. Intenţia noastră nu este să despărţim copiii de familie, mai ales că în acest caz vor suferi şi copiii şi mama”, ne-a explicat psihologul Raluca Puiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Violatorul de la Horodniceni, mediocru şi introvertit.
 Vizualizări articol: 2387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Violatorul de la Horodniceni, mediocru şi introvertit4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   La pension cu el !!! trimis de
( 4 iul 2009, 16:26:37
Bah Michael Jackson de Horodniceni, daca tac-tu tot are 400 de oi macar cumpara-le si tu o inghetata, o caramica...poate nu te parasc...Inchideti-l si dati-i drumul cand mi-o fi mie dor de el !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei