Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 iul 2009 - Anul XIV, nr. 154 (4140)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Fărădelegi în uniformă

Furau dosare din sediul poliţiei, pentru a-i scăpa pe infractori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cei doi agenţi din cadrul postului de poliţie Stulpicani, reţinuţi în cursul zilei de joi de ofiţerii anticorupţie, au fost arestaţi preventiv, ieri după-amiază, de judecătorii Tribunalului Suceava.
Agenţii Daniel Cristian Jitari (34 de ani) şi Toader Olari (53 de ani) au fost arestaţi preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de corupţie, abuz în serviciu, furnizare de informaţii neaccesibile publicului şi sustragere de înscrisuri.
Acuzaţiile ce li se aduc celor doi subofiţeri sunt cât se poate de grave şi, dacă se vor dovedi adevărate, îi vor ţine pe cei doi mult timp de acum încolo în spatele gratiilor.
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, agentul Daniel Cristian Jitari a pretins şi primit diferite sume de bani de la mai mulţi indivizi, pentru a-i favoriza în derularea unor anchete penale. Din câte se pare, o parte dintre indivizii care au beneficiat de serviciile poliţistului au recunoscut totul în faţa organelor de anchetă.
Jitari, împreună cu celălalt poliţist învinuit, Olari, sunt acuzaţi, de asemenea că, în schimbul a câte 600 de lei fiecare, au acceptat să efectueze demersuri pentru recuperarea unor datorii pe care o persoană din Stulpicani le avea faţă de un consătean.
Procurorii anchetatori susţin că cei doi agenţi de poliţie, în prezent suspendaţi, au sustras din sediul postului de poliţie la care lucrau mai multe înscrisuri şi chiar dosare penale, făcându-i scăpaţi pe mai mulţi indivizi certaţi cu legea. Documentele furate au fost găsite, ulterior, în
urma percheziţiilor, la domiciliile celor doi poliţişti.
Abuzurile constatate de anchetatori nu se opresc aici. Jitari, susţin procurorii, i-au prevenit în repetate rânduri pe anumiţi gaterişti şi patroni de societăţi din zonă când erau anunţate controale ale autorităţilor silvice, poliţiei sau jandarmeriei.
Totul până acum două zile, când o echipă complexă de procurori, ofiţeri anticorupţie şi poliţişti, sprijinită de jandarmi şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Suceava, a descins la Stulpicani.



Şi-au ascuns feţele

După ce şi-au petrecut prima noapte din viaţa lor în spatele gratiilor, ieri, în jurul orei 11:00, cei doi agenţi de poliţie au fost readuşi la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, pentru a fi audiaţi încă o dată de procurori, înainte de a fi prezentaţi instanţelor de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Atât Daniel Cristian Jitari, cât şi Toader Olari au ieşit din dubele poliţiei cu hainele în cap, încercând să-şi ascundă feţele.
Escortaţi de colegi de-ai lor şi încătuşaţi, cei doi agenţi de poliţie au fost încarceraţi, aseară, în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Furau dosare din sediul poliţiei, pentru a-i scăpa pe infractori.
 Vizualizări articol: 4810 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 12 voturi
Furau dosare din sediul poliţiei, pentru a-i scăpa pe infractori3.7512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bv sergiulica !!! trimis de
( 4 iul 2009, 11:48:43
Si ce-ai fi vrut sa faca ??? In loc sa-si ascunda fetele vroiai sa faca sedinta foto cu blituri ca la decernarea premiilor "Oscar" ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei