Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 iun 2009 - Anul XIV, nr. 149 (4135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Exerciţiu tactic

Pompieri şi silvicultori, testaţi în simularea unui incendiu la pădure

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava a organizat, vinerea trecută, un amplu exerciţiu tactic care a vizat simularea unui incendiu la pădure, în operaţiune fiind implicaţi numeroşi pompieri şi silvicultori.
Exerciţiul s-a desfăşurat pe raza Ocolului Silvic Putna şi a vizat modul de gestionare a unei situaţii de urgenţă pentru limitarea şi înlăturarea efectelor unui incendiu la fondul forestier.
Scenariul pus la cale de organizatori a început la ora 12.00, când s-a anunţat izbucnirea unui puternic incendiu, pe o suprafaţă de aproape 15 hectare, cu resturi de exploatare pădure de răşinoase şi foioase. Conform planului de acţiune, focul a fost semnalat de un silvicultor, care a dat imediat alarma la şeful ocolului silvic. La rândul său, acesta a anunţat personalul silvic şi muncitorii angajaţi ai districtelor din zonă, prin 112 fiind alertaţi şi pompierii. În scurt timp, 14 silvicultori şi 60 de voluntari din zonă au fost gata de acţiune.
În ceea ce-i priveşte pe pompieri, aceştia au pornit spre locul incendiului din mai multe zone ale judeţului. Comitetele pentru Situaţii de Urgenţă şi Centrele Operative ale comunelor Putna, Vicovu de Jos, Bilca şi Straja, cadrele Centrului Operativ al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al Judeţului Suceava, precum şi echipe de pompieri de la Detaşamentele şi Gărzile de Intervenţie Rădăuţi, Vicovu de Sus, Siret, Solca şi Suceava au ajuns la faţa locului, pentru a localiza incendiul şi a-l lichida.
Scopul exerciţiului a fost perfecţionarea deprinderilor participanţilor pentru organizarea, conducerea şi executarea intervenţiei operative, proprii şi în cooperare, în situaţii de urgenţe cauzate de incendii de pădure, o evaluare a modului de acţiune urmând a fi realizată în perioada următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pompieri şi silvicultori, testaţi în simularea unui incendiu la pădure.
 Vizualizări articol: 819 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pompieri şi silvicultori, testaţi în simularea unui incendiu la pădure0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei