Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 iun 2009 - Anul XIV, nr. 149 (4135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sărbătoare

Zilele municipiului Rădăuţi, între 1 - 5 iulie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rădăuţenii vor sărbători, în perioada 1-5 iulie, Zilele municipiului Rădăuţi.
În prima zi a manifestărilor prilejuite de sărbătoarea localităţii, pe 1 iulie, de la orele 9.00, întreaga comunitate locală este invitată la Hramul Mănăstirii Bogdana. În cadrul slujbei religioase va avea loc pomenirea Sfântului Ierarh Leontie de la Rădăuţi, despre care se ştie că s-a călugărit la Mănăstirea Bogdana sub numele de Lavrentie, iar mai târziu, primind harul preoţiei, s-a retras în codrii Rădăuţilor, unde a ridicat o biserică de lemn, cunoscută sub numele de Schitul lui Lavrentie sau Schitul Laura.
Seara, de la orele 20.00, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani prezintă în aer liber (pe platoul statuii lui Bogdan I), piesa „Apus de soare” de Barbu Ştefănescu Delavrancea. Zilele Municipiului continuă cu pomenirea Dreptcredinciosului Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, pe data de 2 iulie, prilej cu care o delegaţie din municipiu va participa la depunerea de coroane la Mănăstirea Putna.

 

Lansare de carte, dezbatere, film

De la orele 11.00, la Biblioteca Municipală „Tudor Flondor” va avea loc lansarea cărţii lui Bogdan Petru Niculică, „Din istoricul preocupărilor arheologice în Bucovina”. Tot atunci va avea loc şi o dezbatere in memoriam, „Regimul concentraţionar românesc”, care îl va avea ca invitat pe Vasile Totoescu, deţinut politic.
De la orele 19.30, Casa Municipală de Cultură invită amatorii de film la vizionarea producţiei româno-germane din anul 2008, a regizorului Thomas Ciulei, „Podul de flori”.

 

Târgul Olarilor şi Cupa la fotbal pentru copii

Vineri, 3 iulie, Biblioteca „Tudor Flondor” va găzdui şedinţa festivă a Consiliului Local, în prezenţa delegaţiilor invitate la manifestări. Cu acest prilej, va fi decernat titlul de cetăţean de onoare Corneliei Dumitrescu (inventatoarea ciorbei rădăuţene) şi ceramistului Florin Colibaba.
De la orele 10.30, Sala albă a Muzeului Etnografic „Samuil şi Eugenia Ioneţ” va vernisa o expoziţie cu lucrări din pinacoteca instituţiei.
De la orele 11.00, în Piaţa Centrală va avea loc deschiderea oficială a Târgului Olarilor şi Meşterilor Populari „Ochiul de Păun”, ediţia a XXVII, iar de la orele 12.00, fanfara „Zece Prăjini Carcalea” va concerta în centrul oraşului.
În aceeaşi zi, de la orele 15.00, iubitorii fotbalului sunt invitaţi pe Stadionul Municipal pentru a lua parte la Cupa Municipiului la fotbal pentru copii.

 

Festivalul de Folclor „Arcanul”

Festivalul Internaţional de Folclor „Arcanul” îşi va deschide porţile vineri, de la orele 18.00, cu parada dansului, cântecului şi portului popular al formaţiilor participante, reprezentantele Italiei, Ciprului, Poloniei, Bulgariei, Ucrainei, Republicii Moldova şi României. După ce vor străbate centrul municipiului, formaţiile şi ansamblurile folclorice vor oferi un spectacol, de la orele 19.30, în Piaţa Centrală.

 

Concursuri şi întreceri sportive

Sâmbătă, 4 iulie, este o zi rezervată concursurilor şi întrecerilor sportive. De la orele 10.00, la Herghelie, va avea loc un concurs hipic demonstrativ, cu probe de galop de 1.800 de metri, dar şi probe de obstacole. De la orele 12.00, la sala de sport municipală va fi organizată Cupa Municipiului la lupte greco-romane, iar de la orele 17.00, în centrul oraşului, Cupa Municipiului la Baschet.
De la orele 19.00, iubitorii de folclor vor putea viziona un spectacol oferit de formaţiile prezente la „Arcanul”.

 

Concert Şuie Paparude, Delia şi Simplu

Duminică, 5 iulie, se vor încheia manifestările prilejuite de Zilele Municipiului Rădăuţi. De la orele 11.30 va avea loc Parada cântecului şi portului popular, iar de la orele prânzului festivitatea de premiere a câştigătorilor Târgului Olarilor şi meşterilor populari „Ochiul de păun” şi festivitatea de închidere a Festivalului Internaţional „Arcanul”.
Un moment dedicat tinerilor rădăuţeni, şi nu numai lor, a fost programat de la orele 20.30, concertul trupelor Şuie Paparude, Simplu şi Delia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zilele municipiului Rădăuţi, între 1 - 5 iulie .
 Vizualizări articol: 2807 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Zilele municipiului Rădăuţi, între 1 - 5 iulie1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mda ... trimis de
(29 iun 2009, 16:10:31
Slabutz concertul de duminica seara. Astept cu interesc concertul din august organizat de domnul Costel Babiuc cu ocazia cupei Nikodemus la fotbal.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei