Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 iun 2009 - Anul XIV, nr. 136 (4122)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Condiţii potrivnice

Avântul protestatar al sindicaliştilor, muiat de ploaie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O mână de oameni, muraţi de ploaie şi mai degrabă dornici să se ferească de ploaie ori să ajungă undeva unde să se usuce - aşa a arătat primul protest în stradă din 2009 al sindicaliştilor suceveni.
Vremurile în care un asemenea protest însemna peste 200 de oameni, înarmaţi cu pancarte, bannere şi care îşi strigau nemulţumirile în faţa Prefecturii de zângăneau geamurile şi acopereau până şi sirenele Poliţiei au apus de ceva vreme.
Ieri, protestul organizat de Cartel Alfa, de la ora 12.00 la 13.00, nu a reuşit să adune decât vreo 30 de oameni din învăţământul sucevean, structurile de asistenţă socială, de la Starmod, ITRSV şi de la sindicatul instructorilor auto, care mai de care mai preocupat să se protejeze de ploaie decât să îşi manifeste public nemulţumirile.
Mai mult, unii din ei nici nu au ştiut să spună pentru ce au venit acolo, ce drepturi vor să îşi apere.
Chiar şi aşa, intenţiile lor bune, de a reprezenta şi drepturile colegilor de breaslă în cadrul pichetării de la Prefectură, manifestate prin prezenţa lor acolo, în vreme ce alţii nu s-au mai obosit să vină, au fost destul de slab percepute de cei care au trecut prin zonă.
Sub rafalele de ploaie şi vânt rece, avântul protestatar al sindicaliştilor a dispărut aproape complet. Pancartele ude, inscripţionate cu revendicările lor, au fost rezemate de peretele Prefecturii, sindicaliştii s-au adunat într-un colţ al clădirii, ceva mai ferit de ploaie, iar cei fără protecţie la ploaie se adunau ciorchine în jurul celor cu umbrele.

 

Solicitările protestatarilor, pe masa de lucru a Guvernului

Pichetarea Prefecturii de către sindicaliştii de la Cartel Alfa a avut totuşi şi o finalitate concretă, o listă destul de complexă de revendicări fiind înmânată reprezentantului Guvernului în teritoriu, prefectul Sorin Popescu.
Astfel, solicitări precum asigurarea de locuri de muncă decente pentru toţi lucrătorii (salvarea locurilor de muncă existente şi crearea de noi locuri de muncă, menite să asigure venituri pentru populaţie), menţinerea puterii de cumpărare a populaţiei, investiţii ale statului în zonele profitabile ale economiei, generatoare de locuri de muncă şi respectarea drepturilor tuturor lucrătorilor, în special a dreptului fundamental la o muncă decentă, precum şi altele care fac referire la situaţii concrete vor ajunge la Guvern, dar şi la instituţiile din teritoriu, pentru a fi analizate şi eventual rezolvate.
Pentru a-şi susţine şi mai mult revendicările, sindicaliştii suceveni din Cartel Alfa vor fi prezenţi şi la un marş de protest ce va avea loc în Bucureşti, la începutul lunii iulie, pe traseul Palatul Parlamentului – Guvern.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avântul protestatar al sindicaliştilor, muiat de ploaie.
 Vizualizări articol: 1079 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Avântul protestatar al sindicaliştilor, muiat de ploaie1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei