Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 iun 2009 - Anul XIV, nr. 133 (4119)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În linie dreaptă

Procesul de retrocedare a suprafeţei de 192.000 de ha de pădure poate continua

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încercările de a opri procesul în care se judecă cererea Fondului Bisericesc Ortodox Român din Bucovina de retrocedare a 192.000 de hectare de pădure au eşuat. Atât cererea de anulare a actului constitutiv al Fondului, cât şi cea de dizolvare a Fundaţiei din care face parte şi ÎPS Pimen au fost respinse de instanţele din ţară. În aceste condiţii, dosarul aflat pe rolul Curţii de Apel Timişoara îşi poate continua cursul.

 

Curtea de Apel Braşov s-a pronunţat ieri în recursul înaintat de Fundaţia Pro Fondbis - 1946 Semper, reprezentantă de avocatul Radu Ursu, prin care se cerea anularea actului constitutiv şi statutul Fundaţiei Fondul Bisericesc Ortodox Român din Bucovina (FBORB). Magistraţii braşoveni au respins acţiunea, astfel încât FBORB poate merge mai departe în procesul privind retrocedarea celor 192.000 de hectare de pădure.
Şi cea de a doua acţiune iniţiată în justiţie de Fundaţia Pro Fondbis - 1946 Semper s-a soldat cu un eşec. Curtea de Apel Cluj a decis că nu este cazul să dizolve Fondul Bisericesc Ortodox Român din Bucovina.
Ambele soluţii, atât cea de la Curtea de Apel Braşov, cât şi cea de la Curtea de Apel Cluj sunt definitive şi irevocabile.
În aceste condiţii, procesul de retrocedare a pădurilor poate continua, termenul următor fiind stabilit la mijlocul acestei luni.

 

Procesul a început în urmă cu opt ani

Procesul privind retrocedarea celor 192.000 de hectare de teren forestier a început în aprilie 2001. Dosarul s-a plimbat pe la multe instanţe, iar în martie 2007 Tribunalul Suceava a admis în parte acţiunea. Conform hotărârii de atunci, statul român a fost obligat să lase Fondului Bisericesc „în deplină proprietate suprafaţa de 166.813,5 hectare de teren cu destinaţie forestieră”. Reprezentanţii statului român nu au fost mulţumiţi şi au atacat cu apel decizia de la Suceava. Procesul s-a mutat apoi la Timişoara, în urma unei cereri de strămutare depusă în dosar, dar până acum judecata cauzei s-a amânat în mod repetat până la soluţionarea cererilor de dizolvare a Fondului Bisericesc Ortodox Român din Bucovina, respectiv de anulare a actului constitutiv şi a statutului acestei Fundaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procesul de retrocedare a suprafeţei de 192.000 de ha de pădure poate continua.
 Vizualizări articol: 1402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Procesul de retrocedare a suprafeţei de 192.000 de ha de pădure poate continua3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei