Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 mai 2009 - Anul XIV, nr. 116 (4102)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Consiliul Local Rădăuţi

Astăzi se decide a treia schimbare a viceprimarului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Rădăuţenii vor afla astăzi, după şedinţa ordinară de Consiliu Local, dacă fotoliul cu numărul doi din primăria locală va fi ocupat de cel de-al treilea viceprimar de după alegerile locale câştigate anul trecut de primarul în exerciţiu, Aurel Olărean.

După mandatul de 50 de zile al viceprimarului PNŢCD Dorin Vataman şi după perioada august 2008 – mai 2009, când funcţia de viceprimar a revenit liberalului Constantin Galan, cel mai probabil, noul viceprimar va fi ţărănistul Mihai Curelar.

Deşi Curelar şi-a exprimat disponibilitatea totală şi dorinţa de a forma o echipă cu primarul Olărean, este greu de crezut că „apele se vor linişti” în administraţia rădăuţeană.

Noua propunere pentru schimbarea viceprimarului vine după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost semnat un protocol între organizaţiile locale PD-L şi PNŢCD, protocol care prevede şi înlocuirea viceprimarului liberal şi instalarea unui viceprimar ţărănist, în condiţiile în care se va schimba şi orientarea majorităţii din Consiliul Local Municipal Rădăuţi.

 

Protocol de colaborare

Protocolul de colaborare dintre cele două formaţiuni politice are ca suport „compatibilităţile de programe politice locale ale celor două formaţiuni politice”, conform textului din document. În acesta se prevede colaborarea pentru sprijinirea reciprocă a proiectelor de hotărâri pe care le vor prezenta spre aprobare Consiliului Local Rădăuţi, atribuirea funcţiei de viceprimar consilierului local PNŢCD Mihai Curelar, sprijinul conducerii administrative a judeţului Suceava pentru promovarea în următoarele 12 luni în municipiul Rădăuţi a unei ample lucrări de reabilitare a centrului istoric al acestuia. Ultimul punct din protocol atacă o problemă sensibilă vizavi de „sănătatea” urbei, şi anume arată că cele două organizaţii, prin membrii pe care îi au în funcţii publice şi prin alte persoane desemnate în acest sens, vor urmări în permanenţă evitarea impactelor negative asupra mediului pe care le vor avea viitoarele investiţii care se vor face pe raza municipiului Rădăuţi. „În acest sens se vor face dezbateri publice mergând până la organizarea de referendumuri locale prin care să se consulte populaţia Rădăuţiului asupra problemelor locale de protecţie a mediului”, se arată la finalul acestuia.

Interesantă pare şi poziţia primarului Aurel Olărean, care a decis să nu trimită mass-media materialele de şedinţă, aşa cum făcea până acum, pe motiv că „se consumă prea multă hârtie”, însă această situaţie nu exclude posibilitatea că pe agenda întrunirii de astăzi există unele proiecte de hotărâre despre care nu trebuie să afle contribuabilii rădăuţeni.

În condiţiile în care înţelegerea dintre cele două partide din municipiul Rădăuţi va fi confirmată, noua majoritate din deliberativul local va fi constituită din nouă voturi PD-L alături de cele două de la PNŢCD, din totalul de 19, cu menţiunea că până acum ţărăniştii au votat împreună cu PSD – 7 voturi şi PNL – 1 vot.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Astăzi se decide a treia schimbare a viceprimarului.
 Vizualizări articol: 672 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Astăzi se decide a treia schimbare a viceprimarului1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei