Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 mai 2009 - Anul XIV, nr. 104 (4090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vatra Dornei va găzdui Festivalul de Foarte Scurt Metraj

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Staţiunea Vatra Dornei va găzdui vineri şi sâmbătă, pentru a doua oară (după ediţia din 2008), Festivalul de Foarte Scurt Metraj.

Evenimentul are loc în acelaşi timp la Caracas şi Aiud, la Montevideo şi Timişoara, dar şi la Tunis şi Vatra Dornei.

Organizatorul local este şi în acest an Radio ORION Vatra Dornei – 90.3 FM.

În serile de 8 şi 9 mai, de la ora 19.00, 51 de filme foarte scurte, venite din toată lumea vor fi proiectate în 26 de oraşe din România, precum şi în alte 80 de oraşe din 13 ţări ale lumii, Vatra Dornei fiind singurul oraş din judeţ care găzduieşte evenimentul.

„Le Festival des Tres Courts” s-a născut în 1999, la Paris, ideea festivalului fiind de a promova filmul foarte scurt, sub 3 minute şi de a reuni publicul din diferite zone ale lumii în aceeaşi perioadă, în jurul unui program internaţional identic, devenind astfel un eveniment unificator şi inedit.

Festivalul a sosit pentru prima oară în România în 2007. Anul trecut, peste 5.600 de spectatori au asistat la proiecţiile din 23 de oraşe din România, dar şi la Chişinău – în Republica Moldova. Aflat anul acesta la cea de-a treia ediţie în ţara noastră, sub coordonarea Centrului cultural francez din Cluj, festivalul reuneşte, alături de reţeaua de centre culturale şi alianţe franceze, asociaţii de tineri, fundaţii, primării şi consilii judeţene, precum şi cineaşti şi cinefili din toate colţurile ţării.

Şi anul acesta, România se distinge printr-o prezenţă puternică: cu 26 de localităţi, este prima ţară ca număr de oraşe participante, depăşind chiar şi Franţa. Un alt element nou la ediţia din acest an îl constituie faptul că selecţia internaţională include pentru prima dată două filme foarte scurte româneşti: Old ladies never dream, produs la Cluj şi Immerse (Bucureşti). Un alt film românesc este inclus şi în selecţia internaţională Parole de femmes (Question mark).

Această ediţie a festivalului pune femeia în centrul atenţiei prin crearea unei secţiuni speciale de 21 de filme foarte scurte realizate pe tema femeia.

„La intrarea în sală, publicul va primi, ca şi anul trecut, buletine de vot pentru filmele ce vor rula, urmând ca, la finalul festivalului, în urma votării din toate oraşele unde este găzduit festivalul, să fie desemnate filmele câştigătoare. Ne bucurăm că am putut, după eforturi destul de mari, să aducem filmele şi în acest an la Dorna şi vreau să le mulţumesc pentru asta şi partenerilor noştri locali”, ne-a declarat Mihai Cioată, redactorul-şef de la ORION.

Partenerii evenimentului de la Vatra Dornei sunt Casa de Cultură, Restaurantul „Les Amis”, ORION TV, Pizzeria-Ristorante „Lordinu”, Monitorul de Dorna, Magazinele „Lucady”, Monitorul de Suceava şi Pensiunea – Restaurant „Casa Bucovineană”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vatra Dornei va găzdui Festivalul de Foarte Scurt Metraj .
 Vizualizări articol: 1015 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Vatra Dornei va găzdui Festivalul de Foarte Scurt Metraj2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei