Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 mai 2009 - Anul XIV, nr. 104 (4090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sub semnul furiei

Scandal şi geamuri sparte la Centrul Maternal Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
O femeie din Rădăuţi a vrut să-şi scoată cu forţa bebeluşul în vârstă de doar o lună de zile din Centrul Maternal Suceava, unde acesta a fost internat miercuri.

Pe fondul unei crize nervoase, femeia a spart mai multe geamuri, a agresat verbal personalul centrului, motiv pentru care a fost luată cu Salvarea şi dusă la Spitalul de Psihiatrie Burdujeni. Tânăra mamă, în vârstă de aproximativ 30 de ani, a mai fost internată de mai multe ori la Spitalul de Psihiatrie Siret.

 

Copil neglijat de mamă

Totul a început cu trei săptămâni în urmă, când naşa copilului a sesizat serviciul de asistenţă socială din cadrul Primăriei Rădăuţi că finul ei se află în situaţie de risc. Ea le-a povestit specialiştilor din cadrul Primăriei că mama copilului face deseori crize nervoase, devine violentă şi nu este în măsură să aibă grijă de copil. Femeia se află în divorţ cu tatăl copilului. 

Primăria Rădăuţi a anunţat Protecţia Copilului Suceava, după ce a încercat să o consilieze şi să o ajute pe femeie să îşi crească singură copilul.

 

Decizii contradictorii

Femeia din Rădăuţi a făcut, iniţial, o cerere către Protecţia Copilului Suceava, pentru ca bebeluşul ei să fie îngrijit pe o perioadă de trei luni, cât ea va face un tratament. Protecţia Copilului a făcut o anchetă socială şi a hotărât ca micuţul să fie dat unui asistent maternal profesionist spre creştere, timp de trei luni, cât a solicitat mama acestuia. Numai că, a doua zi, femeia a revenit asupra cererii şi a spus că nu mai vrea să-şi dea copilul statului. Specialiştii din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Suceava au convins-o, în final, pe femeie să rămână o perioadă, împreună cu bebeluşul, în Centrul Maternal Suceava, unde urma să beneficieze de asistenţă socială şi psihologică.

 

A pus în pericol viaţa propriului copil

În cursul zilei de ieri, la Protecţia Copilului Suceava s-a prezentat tatăl copilului, care a precizat că vrea să-şi ia nevasta şi copilul acasă. I s-a explicat de către personalul Direcţiei că nu are cum să ia copilul acasă, pentru că soţia sa are probleme de sănătate şi nu poate să aibă grijă de copil. În acel moment, femeia a făcut o criză de nervi. A spart mai multe geamuri în Centrul Maternal, chiar dacă această faptă a pus în pericol viaţa copilului ei, a făcut scandal, a vorbit urât cu personalul din centru, motiv pentru care s-a sunat la 112, pentru a se putea aplana scandalul.

Directorul general adjunct al Protecţiei Copilului Suceava, Niculina Doina Daneliuc, ne-a spus că a fost nevoie ca ieri să fie chemată Salvarea, pentru ca femeia să fie dusă la Spitalul de Psihiatrie Burdujeni. Ea a mai spus că tatăl copilului a înţeles situaţia şi nu a intervenit în apărarea soţiei. Copilul va rămâne în continuare în grija statului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scandal şi geamuri sparte la Centrul Maternal Suceava.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 3 voturi
Scandal şi geamuri sparte la Centrul Maternal Suceava2.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei