Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 mai 2009 - Anul XIV, nr. 104 (4090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Social

Riscă să rămână pe drumuri, cu un bebeluş în braţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
O femeie în vârstă de 40 de ani, Daniela Crâşmariu, a fost internată, împreună cu pruncul ei de doar o săptămână, la sfârşitul săptămânii trecute, în Centrul Maternal Suceava.

La doar trei zile după ce l-a născut pe micuţ, la Maternitatea Suceava, femeia s-a întors în locuinţa improprie în care stătea de aproape un an de zile, într-una din căsuţele de pe malul Sucevei, de sub pasarela Iţcani. În acea încăpere foarte mică, unde femeia a fost găzduită de un bătrân de 62 de ani, după ce a fost alungată de fostul soţ, nu este curent electric şi nici o sursă de căldură.

 

Alungată de fostul soţ

Pentru că nou-născutul se afla în situaţie de risc, Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Suceava, împreună cu Poliţia Comunitară, a sesizat Protecţia Copilului Suceava, pentru ca mama, împreună cu copilul, să fie internaţi, pentru o perioadă, în Centrul Maternal.

Personalul care lucrează la acest serviciu a aflat astfel că femeia este din municipiul Botoşani, dar că nu are nici un act la ea, pentru că a fost alungată, cu mai bine de un an în urmă, de fostul soţ.

Daniela Crâşmariu s-a despărţit de fostul soţ în 2002, dar, legal, divorţul s-a pronunţat 2004. Femeia povesteşte că motivele pentru care s-a separat de bărbatul cu care are patru copii legitimi au fost gelozia, cicăleală, şi, nu de puţine ori, violenţa.

 

Gemeni cu un alt bărbat

După divorţ, timp de doi ani, femeia a continuat să locuiască în apartamentul fostului soţ, în Botoşani, mai mult pentru copii, care i-au fost încredinţaţi tatălui, pentru că acesta avea un venit stabil şi o casă. Daniela Crâşmariu a povestit că, în această perioadă de timp, a fost alungată din casă în nenumărate rânduri de fostul soţ, după care era chemată înapoi.

În această perioadă incertă dintre cei doi soţi, botoşăneanca a întâlnit un alt bărbat, cu care a crezut că va putea face „casă”. S-a mutat la domiciliul acestuia, în comuna Berchişeşti, unde se părea că vor duce o viaţă mai liniştită. Fostul soţ a vizitat-o şi aici şi a chemat-o de mai multe ori la domiciliul din Botoşani, pe motiv că cei patru copii au nevoie de ea. Între timp, femeia a rămas însărcinată cu gemeni, iar fostul soţ i-a promis va avea el grijă de copii, dacă va rămâne lângă el.

 

Trimisă după pensia alimentară

Deşi bărbatul din Berchişeşti şi-a recunoscut cei doi copii, Daniela Crâşmariu s-a întors la fostul soţ şi a fost sfătuită să-l dea în judecată pe concubin şi să-i ceară pensie alimentară, pentru cei doi bebeluşi, născuţi sub greutatea normală, cu distrofie. Tatălui natural nu i s-a acordat dreptul să-şi viziteze gemenii, deşi acesta ar fi vrut să ia legătura cu mama copiilor.

La sfârşitul anului 2007, pentru că bărbatul din Berchişeşti a rămas restanţier cu plata pensiei alimentare, fostul soţ a trimis-o pe Daniela Crâşmariu la Suceava, să vadă de ce nu mai vin banii. Femeia l-a căutat pe tatăl gemenilor, în Berchişeşti, dar acesta i-a spus că are o altă relaţie şi nu poate să o mai ajute.

 

Un copil fără tată

Bănuind că acest răspuns nu îl va mulţumi pe bărbatul care o aşteaptă la Botoşani, femeia a luat hotărârea de a nu se mai întoarce la el, deşi nu avea nici un act la ea. A dormit câteva nopţi prin gara Iţcani, după care un bătrân singur, în vârstă de 62 de ani, care locuia într-o căsuţă pe malul Sucevei, i-a spus că poate să o primească la el, mai ales că nu are cine să-i facă o mâncare caldă. Femeia a acceptat şi s-a mutat în bordeiul bătrânului. Daniela Crâşmariu a mai cunoscut câteva familii din Iţcani, la care a mai lucrat cu ziua, pentru o bucată de pâine. În acest timp, femeia a avut şi o relaţie pasageră, din care a rezultat un copil, Cosmin, care abia a împlinit o săptămână de viaţă.

 

„Nu vreau să-l dau la stat”

Femeia a refuzat să vorbească despre tatăl copilului, căruia nu vrea să îi ceară pensie alimentară, şi a precizat doar că nu doreşte să-şi abandoneze copilul în spital.

„Mai ales că i-am pierdut pe ceilalţi şase copii, pe care nu i-am văzut de un an, vreau să-l cresc măcar pe acesta lângă mine. Nu ştiu ce o să fac. Poate voi găsi un serviciu, ca menajeră, femeie de serviciu, că am mai făcut curăţenie în scările blocurilor, sau să stau cu un copil mic, şi atunci o să am cu ce să-l cresc şi pe Cosmin. Nu vreau să-l dau la stat. Dacă aveam să-l las, îl lăsam la spital, nu mă întorceam cu el în bordei, pe malul apei. Vreau să am grijă de el”, ne-a povestit, printre lacrimi, femeia.

„Dacă o să am un serviciu şi un acoperiş deasupra capului, să-mi găsesc o gazdă, vreau să iau legătura cu copiii mai mari, pentru că nici nu ştiţi cum îmi arde sufletul de dorul lor. Dar mi-a fost frică să mă întorc la fostul soţ. Nu vreau şi nu pot să mai locuiesc cu el în aceeaşi casă”, a completat Daniela Crâşmariu.

 

Caută un loc de muncă

Femeia se află acum în Centrul Maternal Suceava, dar doar pentru o perioadă scurtă. Ea are nevoie de un loc de muncă, pentru a se descurca singură cu acest copil.

Dacă cineva ar putea-o ajuta pe această femeie şi pe copilul ei, în schimbul serviciilor pe care ea ar putea să le ofere (curăţenie, îngrijirea unui copil), poate obţine relaţii la Monitorul de Suceava, 0230 522 993 sau la Protecţia Copilului Suceava, 0230 520 172.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Riscă să rămână pe drumuri, cu un bebeluş în braţe.
 Vizualizări articol: 1777 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Riscă să rămână pe drumuri, cu un bebeluş în braţe3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei