Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 mai 2009 - Anul XIV, nr. 104 (4090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Prima promoţie de asistenţi sociali, la Universitatea „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Curs festiv în premieră la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, instituţie care şi-a sărbătorit ieri prima promoţie de absolvenţi ai Facultăţii de Istorie şi Geografie, specializarea Asistenţă Socială.

60 de absolvenţi, au sărbătorit, alături de profesorii, terminarea celor trei ani de studiu într-un cadru festiv, la care au fost invitaţi reprezentanţi ai Universităţii Suceava, reprezentanţi ai instituţiilor judeţene care au ca domeniu de activitate protecţia socială, studenţi şi părinţi.

Bazele secţiei Asistenţă Socială de la Universitatea „Ştefan cel Mare” au fost puse în urmă cu trei ani de zile, când a fost înfiinţată această specializare, şeful catedrei de la aceea vreme fiind profesorul Tudor Maxim. Aflat ieri la cursul festiv al primei promoţii de asistenţi sociali, profesorul Tudor Maxim a spus că „s-a depus un efort consistent pentru această specializare, şi am reuşit. În toată Moldova, în afară de şcoala tradiţională de la Iaşi, numai la Suceava mai funcţionează o astfel de specializare”.

Anul acesta se împlinesc 80 de ani la înfiinţarea Şcolii Superioare de Asistenţă Socială din România.

„Nu este o întâmplare că noi, în acest an, sărbătorim prima promoţie de absolvenţi asistenţi sociali. Specializarea aceasta este copilul meu de suflet”, a declarat profesorul universitar Carmen Cornelia Bălan. Aceasta a mai precizat că, „potrivit unui sondaj realizat printre suceveni, 37% dintre cei intervievaţi sunt de părere că în judeţ sunt necesare servicii sociale noi şi că asistenţa socială este o problemă gravă a judeţului”.

60 de absolvenţi ai specializării Asistenţă Socială au participat ieri la ultimul lor curs. „Din punct de vedere teoretic v-am dat o orientare. Faceţi din această profesie un mod de viaţă, pentru că este greu de spus că asistenţa socială este doar o profesie”, le-a transmis profesorul Tudor Maxim studenţilor săi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima promoţie de asistenţi sociali, la Universitatea „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Prima promoţie de asistenţi sociali, la Universitatea „Ştefan cel Mare”2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei