Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 mai 2009 - Anul XIV, nr. 99 (4085)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proteste

Teza unică la română, boicotată de greva generală a profesorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Desfăşurarea tezelor naţionale cu subiect unic stă sub semnul întrebării, profesorii fiind hotărâţi să boicoteze zilele de examen cu intrarea în grevă generală.

Cert este faptul că marţi, 5 mai, miile de elevi suceveni care ar trebui să susţină teza unică la limba şi literatura română vor avea zi liberă. Liderii de sindicat ai dascălilor au anunţat că boicotează examenul, iar toţi dascălii intră în grevă generală pentru o zi.

„Teza cu subiect unic la limba română nu se va susţine. S-a decis intrarea în grevă generală pe 5 mai, şi nu este exclus să facem grevă şi în zilele în care ar trebui să se dea tezele unice la matematică, istorie şi geografie”, a declarat preşedintele Sindicatului Judeţean din Învăţământul preuniversitar „Spiru Haret”, Constantin Cernica. Acesta a spus că decizia de a intra în grevă generală s-a luat la Bucureşti, la nivelul tuturor confederaţiilor sindicale din învăţământ.

Decizia reprezentanţilor angajaţilor din învăţământ a fost luată ca urmare a anunţului Guvernului de a îngheţa salariile tuturor cadrelor didactice.

„Au fost analizate problemele din învăţământ şi am constatat că, prin ordonanţa de urgenţă cu privire la rectificarea bugetară pe 2009, a fost tăiată suma de 811,89 milioane de lei. Banii pentru plata pentru salarii şi pentru continuarea investiţiilor sunt insuficienţi. Cercetarea a primit un buget diminuat, programele şi proiectele de cercetare sunt întrerupte şi vor exista concedieri. De toată această situaţie se face vinovat guvernul Boc, care a creat o situaţie de haos în învăţământul românesc şi asistăm la falimentul acestuia, vom scoate pe bandă rulantă analfabeţi", a afirmat Andrei Cornea, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Teza unică la română, boicotată de greva generală a profesorilor.
 Vizualizări articol: 1595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Teza unică la română, boicotată de greva generală a profesorilor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei