Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 mai 2009 - Anul XIV, nr. 99 (4085)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Eveniment

Târgul grădiniţelor din Suceava a atras sute de vizitatori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Cea de-a şaptea ediţie a târgului locurilor la grădiniţă a atras sute de vizitatori, părinţi, copii şi cadre didactice.

22 de unităţi de învăţământ preşcolar din municipiul Suceava, 19 instituţii de stat şi trei grădiniţe particulare au fost prezente ieri la târg şi şi-au prezentat oferta pentru anul şcolar viitor.

Evenimentul a avut loc ieri, în holul Casei de Cultură Suceava, unde fiecare grădiniţă participantă şi-a amenajat un stand de prezentare a ofertei, unde au fost expuse diplomele cu performanţele copiilor, lista cu locurile pentru noul an, albume cu imagini din grădiniţă şi dotările de care dispune unitatea.

Evenimentul a debutat în paşi de dans, muzică şi poezie, cei mai mici dintre participanţii la târg, preşcolarii, ducându-i pe vizitatori în lumea poveştilor, a copilăriei şi a bucuriei.

Pentru prima oară în acest an, târgul grădiniţelor a avut un imn propriu, compus de educatorii de la Grădiniţa cu Program Normal nr.2 şi cântat de cei mici.

Organizatorii Ofertei Grădiniţelor din municipiul Suceava au fost institutorii Iuliana Alecsa, Dorina Vieriu şi Rodica Damaschin.

„Este pentru prima oară când la târg participă toate unităţile de învăţământ preşcolar de stat din municipiu. La ediţiile anterioare, deşi erau invitate toate grădiniţele, nu toate participau şi la eveniment. Anul acesta este o premieră”, a spus Iuliana Alecsa, unul dintre organizatorii „Ofertei grădiniţelor”.

 

Locuri insuficiente la grupele cu program prelungit

În ceea ce priveşte numărul locurilor din învăţământul preşcolar sucevean, Iuliana Alecsa a precizat că „acestea sunt suficiente pentru unităţile cu program normal, însă nu acelaşi lucru se poate spune şi despre cele cu program prelungit”. Institutorul Iuliana Alecsa a spus că „şi în anul şcolar viitor, grupele cu program prelungit vor fi aglomerate”.

Spre deosebire de anii anteriori, când părinţii puteau să-şi înscrie copiii la grădiniţă chiar în cadrul târgului, anul acesta nu s-au mai putut face înscrieri, întrucât Inspectoratul Şcolar Suceava a elaborat un regulament intern potrivit căruia înscrierile în învăţământul preşcolar se fac numai în perioada 4-8 mai 2009.

În grădiniţele din judeţul Suceava, în anul şcolar viitor vor fi peste 20 de mii de locuri.

Tot în cadrul „Ofertei grădiniţelor”, a avut loc vernisajul expoziţiei „Copilul în lumea basmelor” şi premierea copiilor participanţi la cea de-a patra ediţie a Concursului de creaţie plastică „Penelul Fermecat”.

În faza zonală a competiţiei au intrat 217 lucrări, iar 89 dintre acestea au fost declarate câştigătoare. Juriul a acordat opt premii de excelenţă, 20 de premii întâi, 29 de premii doi şi 22 de premii trei. De asemenea, juriul a mai acordat 128 de menţiuni.

Preşedintele comisiei de jurizare a fost profesorul Camelia Rusu Macovei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Târgul grădiniţelor din Suceava a atras sute de vizitatori.
 Vizualizări articol: 857 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Târgul grădiniţelor din Suceava a atras sute de vizitatori4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei