Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 mai 2009 - Anul XIV, nr. 99 (4085)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anomalii

Dat afară pentru că era prea performant

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Anomaliile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 37 din 2009, privind adoptarea unor măsuri de îmbunătăţire a activităţii administraţiei publice, îi vor lovi chiar şi pe şefii de instituţii care au realizat performanţe în timpul mandatului. Unul dintre cele mai elocvente exemple la nivelul judeţului Suceava este al directorului Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Fănică Cotos.

 

Potrivit OUG 37/2009, Fănică Cotos va fi demis, deşi la nivel naţional Suceava se situează pe primul loc, atât ca număr de proiecte acceptate pe FADR şi SAPARD, cât şi ca sume atrase.

În ceea ce priveşte proiectele FADR, media la nivel naţional a fost de 164, în timp ce din Suceava au plecat 228 de proiecte, suma solicitată fiind de 231 de milioane de euro, dublu faţă de media naţională.

Şi ca proiecte acceptate, judeţul Suceava se clasează în fruntea ierarhiei. La nivel naţional au fost aprobate 1.439 de proiecte, din care 96 aparţin sucevenilor, ceea ce înseamnă 6,6% din total.

Şi ca sume atrase, instituţia condusă de Fănică Cotos este în frunte, cu un procent de 5,3%, ceea ce în cifre concrete înseamnă 40 de milioane de euro, dintr-un total de 750 de milioane de euro la nivel naţional.

 

La SAPARD, următorul judeţ are cu 30% mai puţine proiecte

Şi în privinţa proiectelor finanţate prin SAPARD sucevenii se situează în capul listei. Din cele 304 proiecte eligibile, au rămas spre finanţare 249. Până acum, prin intermediul Oficiului Judeţean de Plăţi şi Dezvoltare Rurală şi Pescuit s-au achitat circa 220 de milioane de euro. Prin acelaşi program SAPARD mai urmează a fi finalizate 29 de proiecte, care vor aduce în judeţ încă 5,6 milioane de euro.

Ca termen de comparaţie, următorul judeţ pe lista celor care au beneficiat de proiecte SAPARD a avut cu 30% mai puţine proiecte eligibile.

În ciuda acestor cifre, Fănică Cotos va fi măturat cu OUG 37/2009, chiar dacă este angajat cu contract de muncă şi nu ca funcţionar public.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dat afară pentru că era prea performant.
 Vizualizări articol: 1074 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 7 voturi
Dat afară pentru că era prea performant2.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei