Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 apr 2009 - Anul XIV, nr. 90 (4076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După Paşte

Zeci de vânători străini, atraşi de deschiderea sezonului la cocoşi de munte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Deschiderea unui nou sezon de vânătoare, la cocoşi de munte, chiar din a doua zi de Paşte, pe 20 aprilie, va aduce la Suceava peste 30 de vânători, majoritatea străini, dornici să se aventureze în pădurile dese şi să plece acasă cu trofee cât mai interesante.

Din cele 40 de exemplare de cocoşi de munte prinse în cota de vânătoare pentru sezonul 2009, pentru 34 de exemplare există deja rezervări făcute din timp, în special de grupuri de vânători străini, după cum a precizat şeful biroului de Vânătoare din cadrul Direcţiei Silvice Suceava, Cristi Tomniuc.

Cei mai mulţi clienţi la vânătoare sunt din ţări precum Ungaria, Germania şi Belgia, dar sunt şi câţiva români care s-au arătat dispuşi să scoată din buzunar sume cuprinse între 1000 – 2000 de euro, pentru a pleca acasă cu un cocoş de munte împănat, vânat chiar de ei.

An de an, vânătoarea de cocoşi de munte atrage zeci de doritori în pădurile Sucevei, ritualurile de împerechere a cocoşilor, care au loc în această perioadă, fiind un spectacol deosebit.

 

Americanii şi bulgarii, atraşi de vânătoarea de urşi

Cocoşii de munte nu sunt singurul element de atracţie al vânătorilor străini pe meleagurile Bucovinei, unii dintre ei venind special pentru urşii care populează în special pădurile din zona de munte, după cum a declarat şeful Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu.

Astfel, zilele trecute, un urs de peste 500 de kilograme a fost vânat de un cunoscut scriitor şi om de afaceri din America, Alain Smith, care a plătit pentru acest trofeu aproximativ 15.000 de euro.

Un alt american, Roger Carter, şi-a anunţat intenţia de a veni la vânătoare în pădurile administrate de Direcţia Silvică Suceava, fiind interesat atât de urşi, cât şi de cocoşii de munte.

Afaceriştii bulgari au cutreierat de asemenea pădurile Sucevei, în căutarea de senzaţii tari, la vânătoarea de urşi, şi, încântaţi de experienţa trăită, au promis că revin, însoţiţi şi de alţi prieteni.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de vânători străini, atraşi de deschiderea sezonului la cocoşi de munte.
 Vizualizări articol: 1650 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Zeci de vânători străini, atraşi de deschiderea sezonului la cocoşi de munte3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei