Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 apr 2009 - Anul XIV, nr. 90 (4076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Copii cu nevoi speciale

Campania „Porţi deschise”, la Complexul terapeutic „Blijdorp”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Copiii şi tinerii din Complexul terapeutic pentru copilul cu handicap sever şi moderat „Blijdorp România  - O nouă Viaţă” Suceava, împreună cu părinţii şi personalul centrului, au confecţionat în aceste zile obiecte din lut (ouă pe care le-au colorat, coşuleţe), felicitări din materiale textile sau carton, cu tematică pascală, şi le-au dăruit vecinilor, trecătorilor şi angajaţilor de la un supermarket din apropierea centrului.

Această acţiune se înscrie în cadrul Campaniei „Porţi deschise” (10-25 aprilie), iniţiată de Direcţia Generală de Asistenţă socială şi Protecţia Copilului Suceava.

Toate obiectele, suvenirurile, felicitările personalizate pe care le-au realizat copiii şi tinerii de la Blijdorp au fost făcute în cadrul atelierelor protejate din cadrul complexului, dar şi la orele de terapie individuală sau colectivă. Partener al acestei acţiuni organizate la „Blijdorp” a fost Asociaţia Părinţilor cu Copii cu Nevoi Speciale Suceava.

 

72 de copii, „adoptaţi” de personalul de la Blijdorp

Complexul terapeutic pentru copilul cu handicap sever şi moderat „Blijdorp – O Nouă Viaţă” Suceava a luat fiinţă în august 2002. În Centrul de zi „Blijdorp – România”, care a fost construit şi dotat cu fonduri din partea Guvernului Flamand şi al Asociaţiei Blijdorp Belgia, sunt 32 de copii cu dizabilităţi severe şi moderate, proveniţi din municipiul Suceava şi împrejurimi. La „Casa Emmanuel” stau permanent 17 copii şi tineri cu dizabilităţi mentale şi asociate grave, proveniţi din fostul Spital de Neuropsihiatrie Siret.

Cu sprijinul Asociaţiei Părinţilor cu Copii şi Nevoi Speciale Suceava, a cărei preşedintă este Eugenia Hodoroabă, s-a finalizat anul trecut Centrul de zi pentru tineri care au împlinit 18 ani. Aici sunt aduşi zilnic 23 de tineri cu nevoi speciale din comunitate.

Cei 72 de copii care beneficiază de serviciile oferite de Complexul „Blijdorp” sunt într-un fel „adoptaţi” de personalul din centru, care pune mult suflet în îngrijirea şi recuperarea lor. Datorită profesionalismului lor, copiii cu nevoi speciale fac progrese în fiecare zi.

 

Schimbarea mentalităţii

Anca Rîsnicu, şef birou educativ la Complexului „Blijdorp”, ne-a spus că în programul de servicii al complexului este menţionată socializarea ca activitate permanentă şi ca obiectiv de atins în proiectul de recuperare a copiilor, program în care sunt implicaţi şi părinţii copiilor din centrul de zi.

„Ne propunem nu numai integrarea socială a copilului şi familiei, ci şi acceptarea socială a persoanelor cu nevoi speciale. Şi acţiunea de Paşte, ca toate celelalte organizate de noi pe 1 Iunie, 1 Martie sau de Crăciun, au acelaşi scop, de a schimba mentalitatea oamenilor vizavi de copiii cu nevoi speciale”, a completat Rîsnicu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campania „Porţi deschise”, la Complexul terapeutic „Blijdorp”.
 Vizualizări articol: 971 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Campania „Porţi deschise”, la Complexul terapeutic „Blijdorp”2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei