Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 apr 2009 - Anul XIV, nr. 90 (4076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Palatul Copiilor

O alternativă de petrecere a timpului liber şi de descoperire a aptitudinilor. Dându-le copiilor ocupaţie, violenţa în rândul acestora va scădea

„Fereastră  spre cer” ediţia a II-a.

Pe 13 aprilie, la Iulius Mall,a fost vernisată expoziţia „Fereastră  spre cer” ediţia a II-a. Copiii îndrumaţi de prof. Traian Chilimon de la Palatul Copiilor Suceava şi Geanina Chilimon, de la Şcoala nr.  4, au expus icoane pictate pe lemn. Alături de aceştia au mai expus icoane pe sticlă copii de Şcoala nr. 1 coordonator,  prof Loredana Ceică. Au fost expuse 50 de icoane pe lemn şi 10 icoane pe sticlă.

La vernisaj au participat  pe lângă cei 40 de autori,  copii şi profesori de la Palatul Copiilor, de la  Şcoala nr. 4  şi de la Şcoala nr.1 Suceava.
A fost prezent la vernisaj şi preotul Augustin Zait,  care a rostit un cuvânt de învăţătură pentru cei prezenţi. Formaţia de dansuri de la Palatul Copiilor a pus în scenă „Ave Maria” iar  solistul Edy Hanuseac, a susţinut un moment muzical.

Menţionăm că elevii de la Palatul Copiilor, coordonaţi de prof. Traian Chilimon, au participat şi la „Olimpiada de meşteşuguri tradiţionale”, unde au obţinut 4 premii intâi şi 2 premii doi la secţiunea icoane pe lemn. Copiii de la Şcoala nr. 4, coordonaţi de prof. Geanina Chilimon,  au obţinut 4 locuri întâi şi 3 locuri doi. De la Palatul Copiilor s-au evidenţiat   Corobleanu Cristina, Zmău Roxana, Balabasciuc Georgiana şi Cuţic Andrei, iar de la  Şcoala nr. 4,  Şufaru Cristina, Grămadă Iuliana, Murariu Mădălina, Ieremie Melissa.

Membrii Cercului presă scrisă, radio-TV


Târgul de Paşte pentru copii

Anul acesta în premieră la Târgul de Paşte de la Gura Humorului, au participat şi copii. Aşadar celei de-a XI-a ediţii a Târgului de Paşte de la Gura Humorului, i s-a alăturat în acest an ediţia I a Târgului de Paşte pentru copii. Evenimentul a fost oraganizat de Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina Gura Humorului, Primăria Gura Humorului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, evenimentul fiind inclus în programul Paştele în Bucovina organizat de CJ Suceava. “Bucovina este minunată. Ea trebuie cunoscută. Trebuie să mulţumim celor care au făcut posibilă această activitate. Ca părinte şi ca educator vă spun, că dorinţa noastră este ca aceşti copii să capete aripi, să se înalţe, dar pentru a se înălţa le trebuie rădăcini. Vedem aici patru generaţii - străbunicii, bunicii, părinţii şi nepoţii. Este un lucru minunat că se păstrează tradiţia şi că se perpetuează din generaţie în generaţie.”- a spus inspector şcolar, Gela Ţăranu Hofner, organizator din  partea ISJ.

Membrii Cercului presă scrisă, radio- TV



Concurs Judeţean de Teatru Şcolar

Pe 11 aprilie, la Gura Humorului, a avut loc  Concursul Judeţean de Teatru pentru elevi din ciclurile primar şi gimnazial. Juriul concursului a fost alcătuit din Maria Macarov, director Clubul Copiilor Gura Humorului – preşedinte, Cristina Pupăză, profesor Şcoala „Petru Comărnescu” Gura Humorului – membru, Adriana Murariu, institutor Şcoala „Teodor Balan” Gura Humorului – membru şi George Checheriţă, profesor Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului  – membru. Piesele prezentate de  elevi au fost bine alese, rolurile au fost interpretate cu talent, astfel încât juriul a acordat premiul I, piesei „Dănilă Prepeleac” interpretată de copiii de la Clubul Copiilor  Gura Humorului în parteneriat cu Şcoala cu clasele I – VIII Nr.1, premiul al II-lea  „Furtul pupezei din tei” Şcoala cu clasele I – VIII Frumosu, tot premiul al II-lea  „La anul…”- Palatul Copiilor Suceava, iar premiul al III-lea au  obţinut copiii care au jucat în piesa „Fata babei şi fata moşneagului” de la  Clubul Copiilor Gura Humorului în parteneriat cu Şcoala „Teodor Balan” nr. 3 Gura Humorului.

Juriul a acordat şi premii speciale, diplomă pentru cea mai bună interpretare de rol principal „Dănilă Prepeleac” lui  Filip Cardasim, cea mai bună interpretare de rol secundar,,Piranda”-Vaman Bianca, din „Furtul pupezei din tei”,  pentru cea mai bună interpretare de rol principal, „Furtul pupezei din tei” lui ,,Nică”- Lazăr Gavril. Diploma pentru costume şi decoruri a fost acordată Clubului Copiilor Gura Humorului în parteneriat cu Şcoala „Teodor Balan” Nr. 3 Gura Humorului. La categoria de vârstă V-VIII, Locul I - „Elefănţelul curios”, Palatul Copiilor Suceava, locul II -„Justiţie”, Clubul Copiilor Fălticeni, tot locul II „Soacra cu trei nurori”, Şcoala cu clasele I – VIII Ipoteşti, locul III-„Amicii”, Şcoala nr. 8 Suceava, „Noua soacră cu trei nurori”, Şcoala cu clasele I-VIII Corocăieşti,. Au fost acordate diplome şi la această categorie pentru cea mai bună interpretare de rol feminin- ,,Reclamanta Leanca”- Cora Stela, clasa a IV-a, Clubul Copiilor Fălticeni, diplomă pentru costume şi decoruri - „Elefănţelul curios”, Palatul Copiilor Suceava, diplomă pentru autenticitatea costumelor şi a folclorului, „Soacra cu trei nurori”- Şcoala cu clasele I – VIII Ipoteşti, premiul special al juriului - „Viitorul Terrei”, Centru Şcolar „Sf. Andrei” Gura Humorului, Premiul special al juriului pentru ideea dramatică inovatoare „Noua soacră cu trei nurori”, Şcoala cu clasele I-VIII Corocăieşti.

În organizarea Colegiului "Alexandru cel Bun" Gura Humorului prin  director adjunct Mariana Pintilie, a avut loc concursul judeţean de teatru - ciclul liceal.

Premiul I a fost acordat  trupei Karisma, Colegiul de Arta, Suceava, premiul al II-lea trupei “Visatorii”, Colegiul “Ion Luca”- Vatra Dornei iar premiul al III-lea, trupei fantastica, Colegiul naţional “Nicu Gane”- Fălticeni. Au fost acordate şi menţiuni  trupei “Karisma”, Colegiul de Arta, Suceava, trupei “Unu Plus”- Colegiul Tehnic “Al. I Cuza”, Suceava,   trupei Aster, Colegiul National “Ştefan cel Mare”, Suceava. Premiul special a fost acordat  trupei “Excelsior”-  Grupul Şcolar  Dumbraveni, premiu special pentru rolul feminine Andreei Elisabeta Pădurariu, Colegiul Tehnic “Al.I.Cuza”  Suceava, premiu special pentru rolul masculine lui Mihai Alexandru Laza, Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava. Premiu special pentru regie- trupei “Visătorii”, Colegiul “Ion Luca”, Vatra Dornei.

Membrii Cercului presă scrisă, radio-TV.


Olimpiada meşteşugurilor tradiţionale

Olimpiada Meşteşugurilor Tradiţionale a avut loc pe 11 aprilie, în sâmbăta Floriilor, la Casa de Cultură din Suceava. La activitate au participat toţi câştigătorii fazelor zonale. Victor Şutac, directorul Palatului Copiilor, cel  care s-a implicat în mod deosebit în organizarea acestei actiivtăţi,  a spus că „a intrat în tradiţie să organizăm înainte de Florii această olimpiadă care face parte din calendarul Ministerului Educaţiei”. La rândul său, inspector Gela Ţăranu Hofner a spus că  „ne bucurăm să vedem că tradiţia nu moare, că tot ce este valoros în tradiţia bucovineană se perpetuează din generaţie în generaţie şi că reuşim să ne facem cunoscuţi în întreaga ţară”.

Juriul format din  inspector Gela Ţăranu Hoffner- preşedinte, Ciobanu Elena de la Muzeul de Istorie Suceava, Loredana Mihaela Ceică-Liceul de Artă, Filimon Geanina de la  Şcoala nr. 4 Suceava şi Victor Şutac de la Palatul Copiilor Suceava, a avut o misiune grea pentru că toate lucrările au fost valoroase, concursul înscris în calendarul activităţilor educative extraşcolare urmărind promovarea autenticului în arta populară românească. Au fost prezenţi în jur de  400 de copii, de la şcolile şi cluburile copiilor din judeţ. Aceştia  au participat la mai multe secţiuni – la secţiunea icoane pictate pe lemn, icoane pictate pe sticlă, icoane brodate, icoane cusute, icoane din nisip, icoane sculptate în lemn,  la secţiunea ouă încondeiate şi la secţiunea icoane pictate pe sticlă. Din discuţiile cu participanţii la olimpiadă am aflat că unii copii din zona de munte a judeţului, încondeiază ouă de la vârste fragede, iar unii dintre ei au aprticipat şi la concursuri internaţionale.

Magda Cimbru şi Iulian Atănăsoaie
Cercul presă scrisă, radio-TV
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O alternativă de petrecere a timpului liber şi de descoperire a aptitudinilor. Dându-le copiilor ocupaţie, violenţa în rândul acestora va scădea.
 Vizualizări articol: 3453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
O alternativă de petrecere a timpului liber şi de descoperire a aptitudinilor. Dându-le copiilor ocupaţie, violenţa în rândul acestora va scădea4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei