Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 apr 2009 - Anul XIV, nr. 90 (4076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Licitaţie

Un ou pictat de o bucovineancă, vândut în Elveţia cu 1.680 de franci elveţieni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Un ou pictat de o bucovineancă a fost vândut, în cadrul unei licitaţii organizate în Elveţia, cu 1.680 de franci elveţieni. Încondeietoarea Letiţia Orşivschi din Vama este cea care a pictat oul de struţ ales drept „emblema expoziţiei” de la Fribourg.

Licitaţia, la care au participat importanţi oameni de afaceri elveţieni, oameni politici şi colecţionari din lumea întreagă, a fost organizată la sfârşitul lunii martie, de Zonta Club International.

Pentru oul pictat de încondeietoarea din Bucovina, licitaţia a pornit de la suma de 200 franci elveţieni şi s-a vândut, în final, cu 1.680 franci elveţieni. La licitaţie au participat Rene Pasqual, preşedinta Zonta Club International şi Clotilde Ruegg, preşedinta Zonta Club Fribourg. Licitaţia s-a organizat cu scopul adunării de fonduri de către Zonta Club International pentru şcolarizarea femeilor fără posibilităţi materiale.

 

De şapte ani, „consacrată” în Elveţia

„Este al treilea an când expoziţia cu ouă decorate se organizează la Fribourg, eu participând şi la cele de la Geneva, Zurich şi Olten. Eu expun în Elveţia de şapte ani, participând şi la Wolfil, expoziţie internaţională ajunsă la a 25-a ediţie. Elveţienii nu oferă premii doar câtorva persoane, ci ei consideră că artiştii consacraţi la nivel internaţional au stiluri şi tehnici de lucru diferite, care sunt mai presus de orice premiu şi, astfel, doar invitaţia la o expoziţie internaţională organizată de mari artişti şi de guvernul elveţian constituie un premiu. Primarul oraşului Fribourg chiar a lansat ideea organizării la Fribourg a celui mai important Salon Internaţional de Ouă Decorate din lume, având în vedere faptul că anul acesta au participat artişti renumiţi din peste 20 ţări”, ne-a povestit Letiţia Orşivschi.

Ea s-a declarat foarte mulţumită că prin munca ei poate să aducă o bucurie unor persoane inteligente, dar fără posibilităţi materiale.

„Oul s-a licitat de grupuri de persoane, şi nu doar individual, ca să se poată strânge o sumă cât mai mare. A fost câştigat de un grup de familii, doamnele din grup fiind membre a Zonta Club”, ne-a mai spus încondeietoarea.

 

„Singurul artist român, recunoscut în muzeele din Europa”

Letiţia Orşivschi a împlinit în acest an zece ani de participare la saloanele internaţionale din Germania, prilej cu care a primit o diplomă de la muzeul din Sonnenbuhl.

„În Europa există doar două muzee ale oului: Sonnenbuhl - Germania şi Colomea - Ucraina. Muzeul din Germania este doar Muzeu Internaţional al Oului şi este singurul muzeu din lume care conferă calitatea de artist internaţional în decorarea ouălor. În diploma pe care am primit-o se menţionează faptul că sunt singurul artist român recunoscut la nivel internaţional. Ouăle decorate de mine se află atât în secţiunea ouălor tradiţionale, unde este prezentată România, dar şi în vitrina artiştilor internaţionali. De fapt, sunt singurul artist român prezent cu exponate în această vitrină”, ne-a povestit Letiţia Orşivschi.

Artista a deschis la Vama un Muzeu Internaţional al Oului, în care se găsesc ouă de pe toate continentele, cu vechime şi cu atestare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un ou pictat de o bucovineancă, vândut în Elveţia cu 1.680 de franci elveţieni.
 Vizualizări articol: 1004 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 21 voturi
Un ou pictat de o bucovineancă, vândut în Elveţia cu 1.680 de franci elveţieni2.3521

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei