Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 apr 2009 - Anul XIV, nr. 90 (4076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controale

Poliţiştii şi veterinarii au răscolit pieţele, verificând comerţul dinainte de Paşte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, alături de inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, au efectuat verificări, timp de două zile, în pieţele şi magazinele care vând carne din cele mai importante localităţi ale judeţului, acţiunea comună având drept principal scop prevenirea şi combaterea neregulilor care se comit cu ocazia comercializării animalelor vii şi a produselor provenite din carne.

Mai întâi miercuri, echipele de control au descins în municipiile Rădăuţi şi Vatra Dornei, precum şi în oraşul Gura Humorului, după care joi au urmat verificări în municipiile Suceava, Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc.

Pe linia respectării normelor sanitar-veterinare, inspectorii DSVSA au constatat două nereguli, aplicând sancţiuni de 1.000 de lei pentru nerespectarea normelor de igienă.

De exemplu, la un magazin alimentar din piaţa agroalimentară Fălticeni, vânzătoarea Mihaela T., în vârstă de 35 de ani, vindea produse alimentare fără a respecta normele sanitare privind manipularea şi depozitarea mărfii de acest gen.

În ceea ce-i priveşte pe poliţişti, aceştia au aplicat 18 amenzi, la legea 12/1990, privind combaterea actelor de comerţ ilicit. Oamenii legii au depistat în pieţe diferiţi comercianţi care ofereau la vânzare peşte, băuturi alcoolice şi ţigări fără documente care să le ateste provenienţa. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 14.500 de lei, totodată fiind confiscate bunuri în valoare de 3.000 de lei, constând în 12,5 kilograme peşte, zece sticle a 0,7 litri alcool şi 291 de pachete de ţigări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii şi veterinarii au răscolit pieţele, verificând comerţul dinainte de Paşte.
 Vizualizări articol: 662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Poliţiştii şi veterinarii au răscolit pieţele, verificând comerţul dinainte de Paşte5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Re trimis de
(18 apr 2009, 12:24:44
In aceiasi lege se incadreaza si smenarii care fac schimb valutar ilicit insa se pare ca e mai dulce gustul euroilor decat gustul produselor alimentare , asa este dlor politisti ?

Nu se mai poate , trebuie sa sesizam sefii aia mari din MI si DGA , nu procedati corect , si asta pentru ca va plac euroii .

.......aha , cam multi cumetrii aveti din gasca valutistilor si cam putin din gasca producatorilor care desfac produse alimentare pe piata . Carnea se impute ......euroii niciodata , fie ei cat de multi , ca si cumetrii

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei