Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 apr 2009 - Anul XIV, nr. 90 (4076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cursuri

Tineri din mediul rural, instruiţi în meseriile căutate în comuna lor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulţi tineri din două comune sucevene au început cursuri de calificare în localităţile în care îşi au domiciliul, meseriile pentru care sunt pregătiţi gratuit fiind identificate drept cele mai căutate din zona unde locuiesc ei.  Instruirea se realizează în cadrul unui program intitulat „Eurocalificare pentru tinerii din mediul rural”, finanţat prin PHARE.

După ne-a explicat Constantin Şuvăr, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, instituţie care este partener în proiect, solicitant şi organizator fiind Asociaţia „ABA-DEL-TIN” Suceava, 15 persoane din comuna Mănăstirea Humorului sunt instruite în cadrul unui curs de „ospătari”, în timp ce 28 de persoane din Forăşti urmează un curs de „lucrători în cultura plantelor”.

„Mănăstirea Humorului este o comună puternic dezvoltată din punct de vedere al turismului, condiţii în care necesarul de personal la servire este mare. În ceea ce priveşte comuna Forăşti, aici se găsesc mari producători agricoli, iar un curs de lucrător în cultura plantelor este obligatoriu pentru cei care vor să se de dezvolte ca producători ori să acceseze un program european”, a explicat directorul AJOFM Suceava.

În cadrul acestui proiect, şi alţi tineri din cele două comune au fost consiliaţi şi informaţi cu privire la alegerea ori schimbarea ocupaţiei.

De asemenea, la nivelul judeţului, organizatorii îşi propun să informeze un număr de 7.500 de şomeri, în tehnici de căutare a unor locuri de muncă pe baza Ghidului despre carieră, distribuit la toate punctele de lucru ale AJOFM Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tineri din mediul rural, instruiţi în meseriile căutate în comuna lor .
 Vizualizări articol: 693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tineri din mediul rural, instruiţi în meseriile căutate în comuna lor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Eurocalificare trimis de
(18 apr 2009, 11:52:36
UN PROIECT DE LAUDAT

E UN BUN INCEPUT FELICITARI LA CINE A LUAT INITIATIVA

CONTINUATI ASA NUMAI BINE SI UN PASTE FERICIT !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei