Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 apr 2009 - Anul XIV, nr. 78 (4064)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9732 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7413 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Situaţie

Doi directori de spitale sucevene riscă să-şi piardă funcţiile de conducere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi directori de spitale din judeţ ar trebui demişi după ce au obţinut calificative proaste la o evaluare realizată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, la Ordinul ministerului de resort, cu privire la activitatea derulată în cursul anului trecut. Este vorba de Adrian Sigmund şi Dorin Robu, directorii Spitalelor Municipal Fălticeni şi respectiv Municipal Rădăuţi, în cazul cărora, conform legii, s-ar impune încetarea contractelor de management.

Şefii celor două unităţi care ar trebui să rămână fără funcţie au contestat la Ministerul Sănătăţii calificativele acordate, iar acum aşteaptă răspunsul.

 

Adrian Sigmund: “Nu prea e vina mea”

Potrivit şefului DSP Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, directorul de la Fălticeni a fost depunctat pe motiv că a returnat Ministerului Sănătăţii cele cinci milioane de lei primite în luna aprilie a anului trecut pentru continuarea lucrărilor la noul spital şi a solicitat cu întârziere renegocierea indicatorilor tehnico-economici.

“Ministerul Sănătăţii nu le-a avizat în timp util indicatorii tehnico-economici, iar banii au trebuit returnaţi pentru că nu mai era timp pentru a fi folosiţi. Ei n-au cerut renegocierea indicatorilor în decembrie, deşi aveau motiv legal, ci au făcut-o de-abia în februarie”, a spus Lăzăreanu.

“Nu prea e vina mea. Am cerut mai târziu renegocierea indicatorilor întrucât am fost plecat din ţară din data de 15 decembrie 2008 şi până în ianuarie 2009, lucru pe care îl pot demonstra cu paşaportul.  La ceilalţi indicatori am obţinut calificative de foarte bine”, s-a explicat Adrian Sigmund.

 

Dorin Robu refuză orice comentariu

În ceea ce-l priveşte pe directorul de la Rădăuţi, acesta a fost depunctat întrucât a tratat mai mulţi bolnavi, depăşind astfel costul mediu pe zi de spitalizare, şi a solicitat cu întârziere renegocierea indicatorilor.

“Unii depăşesc pentru că li s-a spus iniţial că li se vor da nişte bani, dar apoi nu au mai primit nimic”, a explicat Lăzăreanu.

Dorin Robu a refuzat să comenteze calificativul nesatisfăcător obţinut, rezumându-se la a declara că “nu dau nici un răspuns până nu primesc un rezultat de la Minister”.

Pe de altă parte, patru directori de unităţi spitaliceşti din judeţ au trecut de evaluarea Direcţiei de Sănătate Publică, obţinând calificative satisfăcătoare, şi ca atare au rămas pe funcţie. Este vorba de Eugen Ciosnar (Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc), Aurel Scurtu (Spitalul Municipal Vatra Dornei) şi Petronela Paziuc (Spitalul Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc), cotaţi cu „foarte bine” şi Doru Mălăncrăveanu de la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, cotat cu „bine”.

 

Patru directori de spitale nu au fost evaluaţi

De menţionat că evaluarea nu a cuprins şi spitalele care anul trecut au avut manageri interimari, şi anume Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, şi spitalele orăşeneşti Siret şi Solca, sau care nu au încă şase luni de activitate, respectiv Psihiatrie Siret.

Evaluarea activităţii celor şase manageri de spital a început la jumătatea lunii martie, fiind realizată de o comisie din cadrul DSP, numită prin Ordin al ministerului de resort, pe baza unei grile transmise tot de acesta. Grila este unică pe ţară, iar la evaluarea din 2008 acest lucru a fost contestat de unii manageri de spital, care au apreciat că nu se ţine cont de particularităţile fiecărui spital în parte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi directori de spitale sucevene riscă să-şi piardă funcţiile de conducere.
 Vizualizări articol: 758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 5 voturi
Doi directori de spitale sucevene riscă să-şi piardă funcţiile de conducere2.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cine raspunde pt moartea acestui OM??? trimis de
( 5 apr 2009, 00:36:45
Saptamana aceasta a fost operat in Spitalul Judetean suceava un OM pe numele sau Rotaru Cristi (hernie de disc:-scz daca nu cunosc exact termeni de specialitate) care dupa ce a fost operat ,multi oameni de specialitate zic ca e o operatie banala, a fost cusut de niste " meseriasi" care datorita profsionalismului au facut ca acest om sa dea in septicemie si sa moara la aprox. 48 ore dupa operatie.....sunt curios cine o sa raspunda pt el,ca au fost la ancheta seful de la DSV,doamna disrectoare Motn....toata spuma ,si parca vad ca nu e nimeni iar vinovat de incompetenta unora! Dumnezeu sa te ierte Cristi! Condoleante familiei din partea unui amic!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei