Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 feb 2009 - Anul XIV, nr. 28 (4014)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Previziuni sumbre

Sindicaliştii de la Termica ne anunţă că vom îngheţa de frig în case

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sindicaliştii de la Termica prevestesc apocalipsa în cazul în care societatea va fi închisă, iar agentul termic va fi produs în cele două centrale de apă fierbinte aflate în incinta SC Ambro SA Suceava. Liderii de sindicat ne anunţă că în această situaţie sucevenii conectaţi la sistemul centralizat de termoficare vor îngheţa de frig în propriile case.

 

Căldura din casele sucevenilor ar putea deveni istorie odată cu închiderea SC Termica SA. Avertismentul a fost dat de liderii celor trei sindicate existente în societate, Iordănel Secrieru, Mihai Gherasim şi Mihai Bortă. Într-un comunicat de presă comun, cei trei spun că sunt toate premisele ca Suceava să devină un oraş îngheţat în iernile următoare.

„Din punct de vedere tehnic, cele două cazane de apă fierbinte (CAF-uri) nu fac faţă consumului de energie termică pe perioada de iarnă şi implicit nu se poate asigura confortul termic în apartamentele populaţiei arondate la sistemul centralizat”, au arătat cei trei lideri sindicali.

Iordănel Secrieru a detaliat şi motivele pentru care CAF-urile nu pot asigura încălzirea pentru întreg municipiul Suceava.

„În momentele de vârf, cele două cazane de apă fierbinte pot asigura maxim 80 de gigacalorii pe oră, ori necesarul pentru municipiul Suceava într-o iarnă friguroasă este de 160 de gigacalorii pe oră”, a declarat Secrieru.

Şi directorul SC Termica SA Suceava, Constantin Plăcintă, crede că soluţia CAF-urilor nu este viabilă pe termen lung.

„În caz de necesitate, pentru 1-2 ani ne-am putea descurca cu aceste CAF-uri. Dar, trebuie spus că securitatea şi siguranţa alimentării cu energie termică nu este garantată”, a spus Plăcintă.

 

Preţuri mai mari la încălzirea produsă de CAF-uri

Sindicaliştii de la Termica mai spun că şi facturile pe care sucevenii le vor suporta vor creşte semnificativ.

„Gigacaloria produsă în centrala pe gaz şi păcură, cum este şi cazul celor două cazane de apă fierbinte de la Ambro, este de aproximativ 1,75 ori mai scumpă faţă de gigacaloria produsă în centrala pe cărbune (huilă)”, au arătat sindicaliştii.

Un calcul simplu arată că dacă preţul real pentru o gigacalorie produsă de Termica Suceava este în acest moment de 300 de lei, gigacaloria produsă de CAF-uri va costa 525 de lei.

Cei trei lideri de sindicat cred că nici varianta unei centrale pe deşeuri lemnoase nu este viabilă.

„Producţia preconizată de gigacalorii din deşeuri lemnoase, de aproximativ 15 gigacalorii pe oră, este suficientă doar pe timp de vară, pentru furnizarea apei calde”, se arată în comunicatul sindicaliştilor de la Termica.  

 

Termica, vopsită în culori roz de sindicalişti

Concluzia sindicaliştilor este că se doreşte discreditarea Termica, deşi aceasta trebuie să rămână în funcţiune „pentru binele oraşului”.

„Se doreşte scăderea valorii de piaţă a societăţii, să fie aruncată pe nimic şi cu orice preţ în braţele unui aşa zis investitor şi, nu în ultimul rând, să ni se alunge consumatorii. Sindicatele vor veghea foarte atent asupra procesului de privatizare şi vor lua poziţii ferme împotriva eventualelor nereguli, intereselor personale şi de grup, împotriva eventualilor denigratori, apărând astfel interesele consumatorilor şi salariaţilor”, se mai arată în comunicatul semnat de Iordănel Secrieru, Mihai Gherasim şi Mihai Bortă.

În opinia celor trei lideri de sindicat, Termica are toate atuurile pentru a-şi continua activitatea. Printre acestea sunt amintite profesionalismul salariaţilor din societate, lucrările de modernizare efectuate, dar şi plata la zi a taxelor şi impozitelor.

„A subvenţionat fără voia ei instituţiile publice şi populaţia prin neîncasarea la timp a contravalorii energiei termice şi a apei calde menajere, neîncasări care an de an au crescut considerabil în special de la instituţiile publice arondate Primăriei Suceava, de aproximativ 700 de miliarde de lei vechi. Mai mult, societatea nu a primit niciodată bani de la bugetul local, din contră a alimentat bugetul local cu contravaloarea taxelor şi impozitelor”, se mai arată în descrierea făcută de sindicalişti societăţii de termoficare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii de la Termica ne anunţă că vom îngheţa de frig în case.
 Vizualizări articol: 2459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Sindicaliştii de la Termica ne anunţă că vom îngheţa de frig în case3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .... trimis de
( 5 feb 2009, 16:09:38
ma doare in p.u.l.a ! am centrala !
1.1  RE: .... trimis de
( 5 feb 2009, 20:43:37
Recomandare medicala:

Du-te urgent la U.P.U. sau la Dr. Ciomu. Te vindeca din trei miscari de bisturiu!!
2.   Era si timpul trimis de
( 6 feb 2009, 00:06:58
i-am imbogatit pe escrocii astia.Niste jehmanitori.Acu sa vedem ce mai zice primaria....tot ne mai trebuie jde mii de aprobari pentru o centrala?Cred ca asta-i una din ultimele bariere ale comunismului care a ramas in picioare.Centrale domnilor !!! Asa nu te mai fura nimeni.Ai apa calda cand vrei tu,caldura ,cand vrei tu, etc.Jigodiile dreq.

Am zis.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei