Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 feb 2009 - Anul XIV, nr. 28 (4014)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Educaţie cu forţa

Primele sancţiuni pentru aruncatul ţigărilor pe jos

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Chiar din prima lună de punere în aplicare a regulamentului privind „buna convieţuire, ordinea şi liniştea publică, transportul public de călători, gospodărirea oraşului şi protecţia mediului”, aprobat de Consiliul Local Suceava la finele anului trecut, poliţiştii comunitari au avut sute de cazuri în care a fost necesară intervenţia lor.

Lista contravenţiilor constatate în prima lună a anului este lungă şi presărată mai ales cu fapte care dovedesc lipsa de bun simţ a multor cetăţeni.

 

Aruncarea de mizerii pe stradă, un obicei costisitor

Cea mai bună dovadă a unei educaţii deficitare e faptul că mai bine de jumătate din sancţiunile date în luna ianuarie au fost pentru cei care au aruncat în locuri publice resturi alimentare, chiştoace de ţigări, coji de seminţe, bilete de călătorie, hârtii, borcane, ambalaje şi alte deşeuri. Legea prevede amenzi de la 200 la 1000 de lei, pentru astfel de situaţii.

Nu puţine au fost şi cazurile în care poliţiştii comunitari au surprins diverse persoane în timp ce foloseau locurilor publice drept toaletă.

Mizeria de lângă bloc, din curtea proprie ori de pe terenurile proprietate privată au atras alte sancţiuni ale Poliţiei Comunitare. Tot din cauza mizeriei lăsate în urmă au fost avertizaţi şi comercianţii care folosesc tonete de comerţ stradal, şi chiar şi cei din pieţele Sucevei.

Noul regulament aprobat de Consiliul Local le dă poliţiştilor posibilitatea de a-i amenda chiar şi pe locuitorii care îşi scutură pe geam sau de la balcon covoarele şi lenjeria, ori pe cei care aruncă de acolo cu diverse obiecte.    

Un alt sucevean a intrat în atenţia poliţiştilor comunitari pentru că nu a curăţat excrementele lăsate de câinele său pe strada unde acesta a fost scos la plimbare.

Expunerea pe domeniul public a autovehiculelor, pentru vânzare sau publicitate, (cum se întâmpla pe esplanada Casei de Cultură) a fost de asemenea sancţionată de poliţiştii comunitari suceveni, care au dat nouă avertismente în astfel de cazuri.

 

Grădina de legume din jurul blocului, interzisă

Pe “lista neagră” a Poliţiei Comunitare sucevene apar şi patru locatari care au transformat terenurile din jurul blocului în care locuiesc în grădină de legume şi zarzavaturi.  

În schimb, alţi suceveni au fost surprinşi pe când traversau peste rondurile de flori şi peluzele stradale, intrând astfel sub incidenţa legii adoptate la nivel local.

În total, în luna ianuarie, Poliţia Comunitară Suceava a dat 125 de avertismente scrise şi două amenzi, dar, pe lângă acestea, au mai fost date zeci de alte avertismente verbale.

“În primul rând am vrut ca cetăţenii să ştie ce nu au voie să facă, să înveţe de pe urma acestor avertismente. Perioada de graţie a trecut, de acum înainte vom da amenzi pentru toate faptele care contravin regulamentului de ordine şi linişte publică. Până acum constatam aceste nereguli, dar nu puteam face nimic, pentru că nu exista un cadru legal. Acum avem acest instrument atât de necesar şi putem să acţionăm”, a spus şeful Poliţiei Comunitare, Viorel Horodenciuc.

Legea intrată în vigoare la începutul anului prevede sancţiuni aspre şi pentru cei care îşi pun rufele la uscat, pe balcon, în centrul oraşului, dar şi pentru cei care cresc porci şi găini lângă bloc, ori fac crescătorie de câini şi pisici adunate de pe stradă, în propriile locuinţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primele sancţiuni pentru aruncatul ţigărilor pe jos.
 Vizualizări articol: 854 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 11 voturi
Primele sancţiuni pentru aruncatul ţigărilor pe jos3.6511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei