Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 feb 2009 - Anul XIV, nr. 28 (4014)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Precizări

Primele concluzii cu privire la cauza incendiului din Bazar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Comisia de anchetă care cercetează cauza izbucnirii incendiului din Bazar a prezentat ieri primele concluzii oficiale. Conform unui comunicat de presă remis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, pe baza datelor şi informaţiilor existente până acum nu se poate trage o concluzie finală, stabilindu-se doar care este cauza cu probabilitatea cea mai mare şi care sunt chioşcurile din zona focarului.

 

Explicaţiile oferite de comisia de anchetă 

Membrii comisiei de anchetă (între care se găsesc şase angajaţi ai ISU şi doi ai IPJ Suceava), dau drept cauză cu probabilitate mare aprinderea de natură termică. Mai exact, o supraîncălzire urmată de incendiu în interiorul unui chioşc, care putea fi provocată de o ţigară, un bec lăsat aprins ori un aparat de încălzire uitat în priză. Dacă primele două variante au foarte multe argumente contra, posibilitatea unei supraîncălziri din cauza unui radiator sau a unui aparat de acelaşi gen este mai probabilă. Totuşi, la singurul radiator găsit în zona focarului, identificat la chioşcurile 1.073-1.074 (care formează corp comun), nu s-au găsit indicii din care să rezulte că era alimentat la o sursă de energie. Practic, varianta aprinderii din cauza unui reşou este considerată foarte probabilă, dar nu s-a găsit sursa care a declanşat focul.

Varianta unei acţiuni intenţionate este considerată puţin probabilă deoarece, după audierea posesorilor de spaţii comerciale şi a persoanelor care au ajuns printre primele la incendiu, nu s-au adunat nici un fel de indicii, şi, cel mai important, cu ocazia cercetării la faţa locului, de către organele abilitate, nu s-au identificat urme, materiale sau alte mijloace de probă care să susţină această ipoteză.         

În comunicatul ISU Suceava se mai precizează că un scurtcircuit este considerat şi mai puţin probabil, un argument important în acest sens fiind că tabloul electric general din hală a rămas intact. În plus, în cazul unui scurtcircuit, siguranţele electrice automate, de la standurile racordate oficial, ar fi întrerupt alimentarea cu energie electrică pe întreg circuitul respectiv, fapt care însă nu s-a întâmplat.

 

Cele opt chioşcuri din focar

Singurul element cert prezentat de comisia de anchetă priveşte zona din care a pornit incendiul. Locul izbucnirii focului a fost identificat în zona standurilor 1.138, 1.139,  1.140, 1.167, 1.168, 1.074, 1.073 şi 1.101, la unul din acestea izbucnind focul.

Membrii comisiei de anchetă spun că prima dată au luat foc materiale textile, posibil odată cu spuma poliuretanică. 

În comunicatul ISU se mai precizează că poliţia urmează să realizeze o serie de expertize tehnico-ştiinţifice, care pot aduce lămuriri suplimentare.

Incendiul din hala modernizată a Bazarului, izbucnit marţi, 13 ianuarie, în jurul orei 22.00, la ultimul tronson modernizat al pieţei, a distrus 84 de chioşcuri şi a produs pagube în valoare de 1,6 milioane de lei.

Neoficial, surse din rândul anchetatorilor au înclinat tranşant spre varianta ca focul să fi izbucnit după ce un aparat de încălzit lăsat în priză a produs o temperatură foarte mare în interiorul chioşcului, materiale textile din interior luând foc cu uşurinţă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primele concluzii cu privire la cauza incendiului din Bazar.
 Vizualizări articol: 3327 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
Primele concluzii cu privire la cauza incendiului din Bazar1.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ULTIMELE CONCLUZII DINAINTEA INCEPUTULUI PRIMELOR trimis de
( 5 feb 2009, 12:37:54
DOMNII POMPIERI DORESC SA NE SPUNA NOUA SUCEVENILOR CA INCENDIUL DIN BAZAR S A DATORAT FAPTULUI CA " FETITA CU CHIBRITURI " IN TIMP CE SE INCALZEA LA UN RESOU DIN INCINTA BAZARULUI SI A ADUS AMINTE CA TREBUIE SA FACA TREABA MICA SI S A DUS PANA LA TOALETA LA MALL IAR IN TIMP CE CUGETA PE TOALETA SI A ADUS AMINTE CA A UITAT CHIBRITURILE PE RESOU .

CONCLUZIA : IATA CUM A IZBUCNIT INCENDIU DATORITA NEPASARII .

FELICITARI COMISIEI DE ANCHETA !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei