Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 feb 2009 - Anul XIV, nr. 28 (4014)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă pe loc

Şeful poliţistului corupt de la Salcea se ascunde prin spitale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Comisarul şef Sorin Luchian, şeful Poliţiei oraşului Salcea, în cazul căruia s-a demarat procedura de cercetare prealabilă cu privire la felul în care şi-a făcut meseria, după ce unul dintre subalternii săi a fost arestat pentru că a luat şpagă, nu are cum să fie cercetat deoarece a intrat în concediu medical.

Acesta s-a îmbolnăvit brusc şi s-a internat imediat după ce subalternul său a fost arestat şi nu s-a externat încă din spital.

Pe 20 ianuarie a.c., agentul şef adjunct Constantin Ivan, din cadrul Poliţiei oraşului Salcea, a fost arestat după ce împotriva lui s-au strâns probe care demonstrează că a sustras înscrisuri dintr-un dosar penal, a falsificat documente şi a încercat să-l facă scăpat de răspunderea penală pe un şofer care a fost prins beat criţă la volan, după ce a intrat cu maşina într-un parapet de protecţie. Practic, în schimbul a 1.200 de euro, acesta i-a scăzut miraculos alcoolemia şoferului, de la peste 2 la mie, cât avea iniţial, la sub 0,8 la mie, concentraţie care înlătură răspunderea penală.

Imediat după acest episod, conducerea IPJ Suceava a anunţat declanşarea procedurilor de cercetare în cazul şefului său, comisarul şef Luchian.

 

Practică împrumutată de alţi poliţişti aflaţi în situaţia sa 

Conform procedurilor în vigoare, poliţistul nu poate fi luat la întrebări şi verificat atâta timp cât se află în concediu medical, această practică mai fiind folosită în trecut şi de alţi poliţişti care urmau să ajungă în faţa ofiţerilor de la Compartimentului de Inspecţie Internă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Amintim aici numai cazul agentului Radu Cătălin, de la Serviciul de Poliţie Rutieră, care, fiind prins beat la volan în timp ce se afla pe maşina cu radar, nu a putut fi cercetat o bună perioadă de timp deoarece s-a internat la un spital de psihiatrie.

Atunci când se va întoarce la serviciu, şeful Poliţiei oraşului Salcea urmează să fie cercetat pentru management defectuos şi pentru că nu şi-a controlat cum trebuie subordonaţii. Anchetatorii care instrumentează cazul poliţistului corupt au confirmat că există posibilitatea ca şi alte dosare instrumentate de oamenii legii de la Salcea să fi fost măsluite, în acest sens cercetările fiind în curs.

Conform unor surse judiciare Sorin Luchian ar fi internat la Clinica Militară Iaşi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful poliţistului corupt de la Salcea se ascunde prin spitale .
 Vizualizări articol: 2353 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 6 voturi
Şeful poliţistului corupt de la Salcea se ascunde prin spitale1.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vorbe goale fara nici o masura trimis de
( 5 feb 2009, 11:16:43
Toti ca unul si unul ca toti !

2.   Drept la replica trimis de
( 5 feb 2009, 17:36:32
D-le Florin Paiu

Va rog sa nu mai publicati articole care denatureaza realitatea si care imi disatrug credibilitatea si onoarea.

Acest articol cuprinde foarte multe inexactitati, interpretari si speculatii, care nu fac cinste profesionalismului dvs curent- cu care ne-ati obisnuit .

Nu ma "ascund " prin spitale , nu m-am imbolnavit "subit" iar problemele mele de sanatate sunt mai vechi, reale si serioase si toti cei care ma cunosc pot confirma acest lucru.

Desfasurarea foarte rapida si dura a evenimentelor a dus la un impact foarte puternic asupra starii mele de sanatate.

Singurul motiv pentru care nu mi-am prezentat imediat demisia, din functia de sef al politiei Orasului Salcea este acela ca demisia mea ar fi fost asociata cu faptele savarsite de Ag. principal Ivan Constantin , fapte cu care eu nu am nici o legatura directa.

Cand starea de sanatate imi va permite, voi raspunde - concret, direct si legal la toate acuzatiile care
3.   Din...amintiri....... trimis de
( 5 feb 2009, 20:27:03
din cate mai tin...minte , la campulung e spitalul care..."ajuta" in cazurile de...."imbonlavire subita " a.....uniformelor !!

stiu ca pe...unul l-a...ajutat destul de...eficient !!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei