Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 feb 2009 - Anul XIV, nr. 28 (4014)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rădăuţi

Premii de un milion de lei pentru angajaţii de la Holzindustrie Schweighofer

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Deşi pare greu de imaginat în aceste vremuri,  Holzindustrie Schweighofer, unul dintre marii investitori din zona industrială a municipiului Rădăuţi, „sfidează” criza mondială şi îşi premiază angajaţii cu un milion de lei. În condiţiile în care majoritatea firmelor îşi restrâng activitatea şi fac reduceri de personal, investitorul austriac de la Rădăuţi a decis să-şi răsplătească salariaţii pentru activitatea din anul trecut, dar şi să-i stimuleze pentru viitor.

În cadrul unei scurte festivităţi desfăşurate ieri dimineaţă pe platforma industrială de la Rădăuţi, proprietarul firmei Holzindustrie Schweighofer, omul de afaceri Gerald Schweighofer, şi directorul sucursalei rădăuţene, Nechifor Tofan, au înmânat un cec simbolic de un milion de lei reprezentanţilor angajaţilor.

„Am decis să dăm o primă de performanţă, un extra-bonus pentru toţi angajaţii noştri, e vorba de un milion de lei pentru cei 1200 de salariaţi. Noi vedem acest bonus ca un pachet stimulativ, pentru că în această perioadă fiecare ţară are pachete de măsuri stimulative pentru economie. Acest stimulent vine şi datorită faptului că anul trecut a fost un an bun, un an profitabil pentru firma noastră, dar şi ca un semn de mulţumire pentru angajaţii noştri”, a declarat Gerald Schweighofer.

 

Locuri de muncă noi pentru investiţia de la Siret

Omul de afaceri austriac s-a arătat optimist în ceea ce priveşte viitorul, dar a precizat că piaţa produselor de profil a scăzut cu 35 la sută la nivel mondial şi a făcut o comparaţie cu piaţa oţelului, unde scăderea e de 50 la sută. Mai mult, acesta a spus că firma Holzindustrie Schweighofer nu intenţionează să facă disponibilizări, ci, din contră, să angajeze personal pentru noua investiţie de la Siret.

„Suntem una dintre puţinele firme din Europa, dacă nu chiar la nivel mondial, care îşi menţine personalul, care nu face disponibilizări, mai mult, vom avea şi noi angajaţi la investiţia de la Siret”, a afirmat Schweighofer.

Omul de afaceri austriac a mai arătat că problema cea mai dificilă pentru un investitor străin care vine în România e legată de cota mare de risc de ţară, ceea ce face ca finanţarea să devină mai scumpă.

Firma austriacă Holzindustrie Schweighofer va aloca 115 milioane de euro pentru investiţia din zona Rădăuţi, urmând să construiască, pe lângă fabrica de cherestea, o unitate de producţie de laminate si o termocentrală. Compania a construit un modul pentru producţia de elemente laminate din cinci piese, produse destinate pieţei japoneze, dar şi o centrală de cogenerare ce va folosi ca materie primă coaja copacilor prelucraţi în fabrică, centrală care va acoperi necesarul de energie termică. Fabrica de cherestea de răşinoase va crea aproape o mie de locuri de locuri de muncă. În prezent, deja lucrează mai mult de cinci sute de oameni, în condiţiile în care startul producţiei a fost dat în semestrul doi din anul 2008.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premii de un milion de lei pentru angajaţii de la Holzindustrie Schweighofer.
 Vizualizări articol: 1702 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.30/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 10 voturi
Premii de un milion de lei pentru angajaţii de la Holzindustrie Schweighofer3.3510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei