Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 ian 2009 - Anul XIV, nr. 16 (4002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Da sau nu

Consilierii locali rădăuţeni vor vota astăzi pentru al treilea viceprimar al municipiului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Rădăuţenii vor afla, în cursul zilei de astăzi, dacă „ocupantul” fotoliului de viceprimar va fi schimbat, pentru a treia oară de la începutul mandatului în derulare, la finalul şedinţei ordinare a Consiliului Local, care va debuta la orele prânzului.

„Schimbarea schimbării”, dacă aceasta va avea loc, vine după demisia din luna august 2008 a viceprimarului Dorin Vataman, şi după aproape şase luni de activitate a viceprimarului ales atunci, Constantin Galan.

În mapele de şedinţă primite de consilierii locali, la proiectul de hotărâre „privind schimbarea din funcţie a viceprimarului municipiului Rădăuţi şi alegerea noului viceprimar”, proiect iniţiat de primarul Aurel Olărean, este ataşată o copie a unui „Protocol de colaborare între Organizaţia PD-L Suceava şi Organizaţia PNŢ-CD Suceava în vederea constituirii majorităţii în Consiliul Local al municipiului Rădăuţi”, protocol semnat la data de 13 ianuarie de liderii organizaţiilor judeţene a PD-L şi PNŢ-CD Suceava, Gheorghe Flutur şi Petru Juravlea, liderul PD-L Rădăuţi, Aurel Olărean şi secretarul Dan Strutinschi.

 

„Primarul şi PD-L nu şi-au promovat proiectele pentru că nu aveau majoritatea”

În protocol se arată că „s-a avut în vedere că până în prezent în Consiliul Local al municipiului Rădăuţi majoritatea proiectelor de hotărâre iniţiate de către primar şi Consilierii PD-L nu au fost promovate şi adoptate ca hotărâri deoarece consilierii PD-L, în nr. de 9, din total de 19, nu au avut majoritatea. Întrucât la nivelul Consiliului Local al municipiului Rădăuţi viceprimarul ales este membru PNL şi nu are susţinere politică, fiind unicul reprezentant al PNL, consilierii PD-L şi PNŢ-CD din Consiliul Local hotărăsc schimbarea viceprimarului în funcţie, ca nefiind susţinut politic. Consilierii PD-L vor iniţia şi susţine candidatura reprezentantului PNŢ-CD pentru funcţia de viceprimar al municipiului Rădăuţi, iar consilierii PNŢ-CD vor susţine iniţiativele Primarului, Viceprimarului şi Consilierilor PD-L în Consiliul Local al municipiului Rădăuţi. În cazul în care PNŢ-CD renunţă la funcţia de Viceprimar, Consilierii PNŢ-CD din Consiliul Local se angajează să susţină viceprimarul desemnat de către PD-L”. Conform protocolului, majoritatea în deliberativul rădăuţean va fi asigurată de cei nouă consilieri PD-L cărora li se vor adăuga voturile celor doi consilieri PNŢ-CD, în condiţiile în care din consiliu mai fac parte şapte consilieri PSD şi un liberal, actualul viceprimar, Constantin Galan, şi până acum cele două „tabere” erau formate din consilierii PD-L, de o parte, şi consilierii PSD+PNŢ-CD+PNL, de partea cealaltă.

 

Liderul ţărăniştilor rădăuţeni spune că protocolul este „o mizerie, un lucru ilegal”

Surpriza cea mai mare a venit de la preşedintele Organizaţiei PNŢ-CD Rădăuţi, fostul viceprimar şi actualul consilier local Dorin Vataman, care cataloghează protocolul amintit mai sus drept „o glumă fără valoare, un protocol semnat la ceas de seară într-o întrunire secretă”.

Mai mult, Vataman a declarat ieri pentru „Monitorul de Suceava” că s-a întâlnit marţi la Bucureşti cu preşedintele Organizaţiei Naţionale PNŢ-CD, Marian Petre Miluţ, şi că liderul organizaţiei naţionale s-a arătat surprins, pentru că nu ştia nimic despre protocolul de la Suceava, protocol pe care l-a numit „o mizerie, un lucru ilegal”, a mai spus Dorin Vataman.

Sătui de confruntările politice din deliberativul rădăuţean, locul unde aleşii urbei ar trebui să fie preocupaţi numai de problemele aşezării şi nu de politică, cetăţenii municipiului vor aprecia astăzi, încă o dată, dacă au votat bine sau rău la alegerile locale din vara trecută.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierii locali rădăuţeni vor vota astăzi pentru al treilea viceprimar al municipiului.
 Vizualizări articol: 1739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Consilierii locali rădăuţeni vor vota astăzi pentru al treilea viceprimar al municipiului3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lehamitea radautenilor trimis de
(23 ian 2009, 09:55:50
Primarul Radautiului, domnul Aurel Olarean, MERITA sa aiba majoritatea in consiliu, dupa cum a si fost votat de majoritatea radautenilor, in vara. Disperarea cu care consilierii PSD-PNTCD-PNL sustin opozitia in consiliul local, recurgand pana si la boicot, lasa un gust mai mult decat amar tuturor radautenilor care l-au dorit si il doresc in continuare pe domnul Aurel Olarean in fruntea administratiei locale. A fost mai mult decat evident ca acesti consilieri din opozitie s-au coalizat pentru ca proiectele initiate de domnul primar (proiecte favorabile si necesare urbei noastre) sa fie respinse, ridiculizate, amanate fara motive intemeiate, etc., doar pentru ca mai apoi, tot ei - sabotorii - sa poata arata cu degetul catre PD-L si sa poata spune ca nu ne-a guvernat bine. M-as bucura daca s-ar gasi o persoana, o institutie (ori poate o fi nevoie de o zeitate) care sa se uite si catre Radautiul nostru, sa ne vada umiliti de 7 luni de PSD-PNTCD-PNL si sa puna punct cumva acestei situatii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei