Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 ian 2009 - Anul XIV, nr. 14 (4000)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cercetări spre final

Un reşou lăsat în priză, cauza aproape certă a incendiului din Bazar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Incendiul devastator izbucnit marţi noapte în hala modernizată a Bazarului din Suceava a fost declanşat, cel mai probabil, de radiaţia termică exercitată de un reşou lăsat aprins într-un chioşc mai multe ore. Deşi oficial nimeni nu se poate pronunţa încă cu privire la cauza incendiului, această variantă este considerată aproape certă, existând mai multe indicii care o susţin.

 

Argumentele care duc spre această variantă

Varianta unui scurtcircuit a fost scoasă din calcul după ce nu au fost găsite nici un fel de elemente specifice unei astfel de cauze, siguranţele electrice fiind intacte.

Pompierii au reuşit să identifice zona unde a fost focarul incendiului, iar modul de ardere este specific unei supraîncălziri.

„Cea mai probabilă variantă este cea a autoaprinderii, de la un reşou uitat în priză, lucru demonstrat mai ales de faptul că există un grup de chioşcuri care au ars atât de tare încât tabla lor se sfărâma în mână”, a declarat primarul Ion Lungu, după discuţiile pe care le-a avut cu anchetatorii.

Conform unui scenariu plauzibil, lăsat ore întregi în priză, reşoul a creat o temperatură ridicată în interiorul chioşcului, iar materialele textile din interior s-au aprins cu uşurinţă. Focul mocnit a cuprins tot chioşcul după care, pe fondul faptului că parte din materialele de construcţie ale punctelor de vânzare erau uşor inflamabile, iar focul a fost observat cu întârziere, incendiul s-a extins pe o suprafaţă mare, provocând pagubele estimate la 1,6 milioane de lei. În plus, în zona de ardere au fost găsite şi reşouri ori radiatoare incendiate, care ar fi putut provoca focul. Explicaţia existenţei unui al doilea focar, mai mic, ar putea fi scânteile sărite de la primul focar.

Totuşi, până ce nu se găsesc probele care să demonstreze care a fost reşoul de la care a plecat incendiul, şi în care chioşc se afla acesta, anchetatorii evită să dea un verdict.

 

Un incendiu observat greu şi o intervenţie cu impedimente

Incendiul din hala modernizată a Bazarului, izbucnit la ultimul tronson, modernizat în luna octombrie a anului trecut, a fost semnalat în jurul orei 22.00, de un angajat al societăţii Ambro, care, în mod absolut de neînţeles, deşi se afla la o distanţă apreciabilă, a văzut focul înaintea poliţiştilor comunitari însărcinaţi să păzească piaţa.

Pompieri chemaţi de la unităţi din tot judeţul au încercat pe cât posibil să limiteze valoarea pagubelor, însă intervenţia lor a fost grea, în lipsa unei căi de acces optime aceştia intervenind la o capacitate destul de redusă.

84 de chioşcuri, multe cu tot cu marfa din interior, au ars, structura de rezistenţă a halei fiind şi aceasta serios afectată. Mulţi dintre comercianţii din sectorul afectat erau racordaţi ilegal la reţeaua electrică, având numeroase improvizaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un reşou lăsat în priză, cauza aproape certă a incendiului din Bazar.
 Vizualizări articol: 2869 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 6 voturi
Un reşou lăsat în priză, cauza aproape certă a incendiului din Bazar1.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Parerea mea trimis de
(20 ian 2009, 13:49:29
Faptul ca lasi un resou in priza nu il uiti , ce vreau eu sa zic e ca cel care a lasat resoul in priza stie ce a facut dar nu o sa recunoasca niciodata ,sa fim sinceri nimeni nu ar recunoaste,dar na sa fie o lectie pentru noi toti sa nu plecam de acasa sau de la locul de munca fara a verifica daca totul este in ordine altfel ne putem trezi cu asa ceva pe cap
2.   Iar umpleti paginile ziarului trimis de
(20 ian 2009, 16:10:36
Doar in capul tau singurul neuron se supraincalzeste si poate "cloci" astfel de articole. Chioscurile din bazar au acele usi tip jaluzea , in viata ta nu ai sa poti incalzi un chiosc din bazar incat " resoul a creat o temperatura ridicata �n interiorul chioscului, iar materialele textile din interior s-au aprins cu usurinta" pt ca pierderile de caldura sunt imense. Lumea e interesata de parerea specialistilor nu de a unora care isi dau doar cu parerea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei