Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 ian 2009 - Anul XIV, nr. 14 (4000)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În anul 2008

Peste 300 de firme sucevene au intrat în faliment

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Numărul firmelor din judeţul Suceava care au dat faliment a crescut în anul 2008, comparativ cu anul 2007, de aproape patru ori. Potrivit unei statistici a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava, în anul 2008 au fost deschise 310 dosare de insolvenţă, valoarea totală a datoriilor firmelor pentru care s-a iniţiat procedura de faliment fiind de 56,388 milioane de lei (563,88 miliarde de lei vechi). Asta în condiţiile în care, în 2007 numărul dosarelor de faliment înregistrate la sfârşitul anului a fost de 83, pentru datorii la buget de 28,26 milioane de lei.

Potrivit spuselor şefului DGFP Suceava, Petrică Ropotă, creşterea sumelor reprezentând datoriile firmelor a fost cauzată de deschiderea procedurii de insolvenţă la SC Minbucovina SA Vatra Dornei – 25,04 milioane de lei şi la producătorul de alcool Perla Rădăuţilor SRL Rădăuţi – 18,289 milioane de lei. De precizat că în cazul SC Minbucovina SA Vatra Dornei procedura de faliment a fost deschisă de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, şi nu de DGFP Suceava.

Petrică Ropotă a explicat că, în urma începerii procedurilor de faliment, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava a reuşit să recupereze, în anul 2008, o sumă de 3,643 milioane de lei, în creştere cu 440% faţă de anul 2007.

Creşterea procentului sumei recuperate s-a datorat, în principal, încasărilor pe care DGFP Suceava le-a realizat din datoriile unor mari debitori, primii dintre aceştia fiind SC Minbucovina SA Vatra Dornei – 1,09 milioane de lei, SC Impregnat Traverse din lemn SA Suceava – 575.667 lei, SC Cavianio SRL Suceava – 454.476 lei şi SC Montana SA Câmpulung Moldovenesc – 369.597 lei.

 

„Nu urmărim în mod special introducerea procedurii de insolvenţă”

Directorul DGFP Suceava a arătat că instituţia pe care o conduce formulează cererile pentru deschiderea procedurii de insolvenţă doar la firmele care au datorii la bugetul consolidat al statului şi care îndeplinesc condiţiile prevăzute de Legea 85/2006 privind procedura insolvenţei, respectiv datorii de minim 10.000 de lei şi neefectuarea de plăţi la buget după minim 30 de zile.

„Noi nu urmărim în mod special introducerea cererilor de deschidere a procedurii de insolvenţă. Acest lucru se face doar după ce se realizează toţi paşii de executare silită şi recuperare a datoriilor. Iar procedura de faliment se deschide în special la firmele care nu mai au bunuri care pot fi valorificate şi datorii foarte mari”, a declarat Ropotă.

El a arătat că deşi declararea stării de faliment înseamnă radierea firmei respective din Registrul Comerţului, DGFP Suceava continuă procedurile de recuperare a datoriilor, prin atragerea răspunderii asociaţilor, acţionarilor şi administratorilor societăţilor respective.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 300 de firme sucevene au intrat în faliment.
 Vizualizări articol: 3199 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 300 de firme sucevene au intrat în faliment5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pdl trimis de
(20 ian 2009, 21:30:50
In Romania, any SMS and any connection to the Internet is intercepatata law of dada Pd_L his thirst that President Basescu of Romania.
1.1  RE: Pdl trimis de
(20 ian 2009, 21:31:26
In Romania, any SMS and any connection to the Internet is intercepatata law of dada Pd_L his thirst that President Basescu of Romania.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei