Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 ian 2009 - Anul XIV, nr. 14 (4000)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Trecut dubios

Oana, consiliera ţepară de la Prefectura Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Trecut nu prea alb pentru fosta consilieră a prefectului de Suceava, Oana Piteş, actualmente purtător de cuvânt al instituţiei. Conducerea unei fundaţii din Brăila, locul de unde vine Oana Piteş, o acuză de furtul a 2.040 de lei. Banii încasaţi de reprezentanta Prefecturii Suceava vizau elaborarea unei propuneri de proiect pentru obţinerea unor fonduri europene. În final, Fundaţia „Pro Homini” nu a mai văzut nici proiectul, dar nici banii.

 

Totul a plecat de la intenţia Fundaţiei „Pro Homini” din Brăila de a obţine o finanţare din fonduri europene pentru înfiinţarea unui centru de zi pentru persoane vârstnice. Profesoara Ioana Ganciarov, una dintre membrele Fundaţiei, a mărturisit că spre finalul anului 2007, Oana Piteş s-a oferit să realizeze acest proiect.

„La acea vreme, era angajată la cabinetul juridic al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila, aşa încât părea o persoană de încredere. Adunarea generală a fost convinsă prin elocvenţa ei că ne poate redacta un proiect valoros, de aproximativ 100.000 de euro, şi a aprobat achitarea sumei de 2.040 de lei reprezentând avansul pentru muncă. După ce şi-a însuşit banii şi un proiect Phare Access derulat drept model, Oana Piteş ne-a dus cu vorba câteva luni şi apoi a dispărut complet din Brăila”, a declarat Ioana Ganciarov.

 

O sumă nu prea mare, dar importantă pentru Fundaţie

Deşi suma în discuţie nu pare mare, reprezentantele Fundaţiei „Pro Homini” spun că banii sunt adunaţi foarte greu, doar din sponsorizări.

„Munca noastră este pe bază de voluntariat, avem acreditări în servicii sociale pentru persoane vârstnice şi copii, iar finanţarea o obţinem cu mare greutate. Iată de ce suma pe care şi-a însuşit-o Oana Piteş este foarte importantă pentru noi”, se arată în sesizarea semnată de reprezentantele Fundaţiei „Pro Homini”.

Contractul între cele două părţi a fost semnat pe 14 noiembrie 2007, şi tot în aceeaşi zi Oana Piteş a încasat şi cei 2.040 de lei, conform unei dispoziţii de plată emise de Fundaţia „Pro Homini”.

 

Oana Piteş: „Nu am ce să-mi reproşez, mi-am făcut treaba”

În replică, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava este de părere că pentru banii încasaţi a muncit în mod corect.

„Eu le-am scris un proiect care nu a fost câştigător. Le-am trimis totul atât în format electronic, cât şi în scris. Nu am ce să-mi reproşez, mi-am făcut treaba, dar dacă acele femei ţin neapărat la această sumă am să o returnez”, a precizat Oana Piteş.

Ovidiu Doroftei, prefectul de Suceava, s-a arătat surprins de cele aflate.

„De când lucrează în această instituţie nu am avut reclamaţii la adresa ei. Voi avea o discuţie cu ea şi am să mă edific. E o problemă personală, dar nu vrem ca imaginea Prefecturii să fie afectată”, a ţinut să spună prefectul Ovidiu Doroftei.

 

Discuţiile pe net dovedesc culpabilitatea Oanei Piteş

Primele semne de întrebare privind seriozitatea Oanei Piteş au apărut în primăvara anului trecut. Fosta consilieră a prefectului de Suceava a încercat pe toate căile să evite o întâlnire directă cu reprezentantele Fundaţiei „Pro Homini”. Discuţiile purtate electronic în acea perioadă nu fac decât să confirme sentimentul de culpabilitate pe care Oana Piteş îl împărtăşea şi îl exprima deschis.

„Îmi pare sincer rău pt. problemele create. Vă rog să aveţi amabilitatea de a-mi comunica dacă vă convine ca în perioada imediat următoare  (maxim 2 săpt.) să vă pun la dispoziţie un alt proiect sau dacă sunteţi hotărâte să vă primiţi banii înapoi. Varianta cu judecata nu cred că este cea mai fericită, având în vedere că este o sumă relativ mică şi un proces ar putea dura destul de mult”, este unul dintre răspunsurile oferite de Oana Piteş reprezentantelor Fundaţiei „Pro Homini” din Brăila.

La un moment dat, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava pare că s-a hotărât să-şi achite datoriile.

„Vă rog să-mi comunicaţi un număr de cont în care să vă pot depune banii, pe care îi veţi primi luni, 28 iulie 2008”, scria Oana Piteş.

Cum promisiunile nu au fost onorate, reprezentantele Fundaţiei brăilene au continuat să spere că lucrurile vor intra pe un făgaş normal. Nu s-a întâmplat aşa, motiv pentru care profesoara Ioana Ganciarov, în numele Fundaţiei „Pro Homini”, a anunţat că va demara toate acţiunile legale împotriva Oanei Piteş, inclusiv sesizarea Poliţiei şi a instanţelor de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oana, consiliera ţepară de la Prefectura Suceava.
 Vizualizări articol: 7667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.15/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.2 din 13 voturi
Oana, consiliera ţepară de la Prefectura Suceava2.2513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Document fara valoare trimis de
(20 ian 2009, 11:15:03
Incep prin a mentiona ca nu o cunosc pe d-na consiliera si nici reprezentantii fundatiei. Vreau sa supun atentiei un alt aspect decat cel discutat in articol, documentul postat de d-voastra si anume, dispozitia de plata.

Acest document din punctul meu de vedere nu este legal intocmit si prin urmare fara valoare. Nu are un numar, nu are o data cand a fost intocmit, corecturi fara semnatura celui care a rectificat si nu in ultimul rand si foarte important semnatura compartimentului financiar-contabil. Stau oare si ma intreb oare cum arata documentul pe verso?.

Eu unul as sesiza autoritatile competente pentru o verificare asupra acestui document si a se lua masurile de rigoare si as dori sa atrag atentia asupra celui care a scris articolul sa nu mai posteze documente care nu sunt in regula, nevalabile, deoarece d-voastra sunteti formator cu opinie.

In rest, toate cele bune.
1.1  RE: Document fara valoare trimis de
(20 ian 2009, 16:32:43
deschideti imaginea si dati clic pe butonul "INAINTEa"pentru a vedea documentul pe verso.
2.   Pdl = peste trimis de
(20 ian 2009, 21:29:29
In Romania, any SMS and any connection to the Internet is intercepatata law of dada Pd_L his thirst that President Basescu of Romania.
2.1  RE: Pdl = peste trimis de
(20 ian 2009, 21:30:11
In Romania, any SMS and any connection to the Internet is intercepatata law of dada Pd_L his thirst that President Basescu of Romania.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei