Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 ian 2009 - Anul XIV, nr. 14 (4000)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Câmpulung Moldovenesc

Salariaţii de la Spital consideră că nu au furat şi vor să-şi dea şefii în judecată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Litigiul de muncă creat la Spitalul Câmpulung Moldovenesc în urma controalelor la vestiare, de săptămâna trecută, ar putea fi tranşat în instanţă după ce câţiva salariaţi ai unităţii au apreciat că prin măsurile de verificare li s-au încălcat anumite drepturi.

„În urma acestor percheziţii nu s-au întocmit procese verbale care să precizeze numele persoanei percheziţionate, baza legală în care se efectuează percheziţia, persoana care o efectuează şi de către cine este delegată, precum şi obiectele găsite în urma acestei percheziţii, respectiv materiale sanitare şi medicamente. Noţiunea de furt dintr-o instituţie presupune scoaterea unor obiecte din patrimoniul instituţiei, în afara incintei acesteia. Păstrarea medicamentelor în vestiar nu înseamnă furt din avutul acelei instituţii, mai ales că nu se specifică nicăieri în regulamentul de ordine interioară şi nici nu există vreo dispoziţie de acest fel dată de direcţiunea spitalului”, cred salariaţii.

 

Depozitele din vestiare, „o practică în sistem”

Cornel Sava, liderul sindicatului Sanitas din Spitalul Câmpulung Moldovenesc, este de acord cu poziţia cadrelor medii în ceea ce priveşte acuzaţia de furt.

„Depozitarea de medicamente şi materiale sanitare în dulapurile din vestiare este o practică în sistem. Angajaţii obişnuiesc să le ţină acolo pentru zile negre. Este vorba practic de o rezervă, pe care să o poată folosi pentru bolnavii internaţi în caz de nevoie. Nu folosesc medicamentele şi materialele sanitare în interes propriu, dovadă că unele dintre ele erau expirate la momentul controlului. Sunt situaţii când anumite produse farmaceutice se termină noaptea, când asistentul şef care le gestionează nu este în spital. Este mai uşor atunci să le ai la îndemână, decât să-l chemi de-acasă pentru a reface stocul”, a spus Sava, cu precizarea că atitudinea echipei de control a fost mai mult una de avertizare: „S-a apreciat că această practică trebuie să dispară şi astfel a fost demarat controlul. Din acest motiv nici nu s-au luat măsuri împotriva celor care deţineau în dulapurile din vestiare medicamente şi materiale sanitare”.

Ieri, directorul Spitalului, dr. Eugen Ciosnar, nu a dorit să comenteze intenţia subalternilor săi de a deschide acţiune instanţă pe marginea controalelor de săptămâna trecută.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariaţii de la Spital consideră că nu au furat şi vor să-şi dea şefii în judecată.
 Vizualizări articol: 1574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salariaţii de la Spital consideră că nu au furat şi vor să-şi dea şefii în judecată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei