Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 ian 2009 - Anul XIV, nr. 14 (4000)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Fenomen periculos

Trotuarele Sucevei, acoperite de gheaţă după o scurtă ploaie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Mii de suceveni au fost în pericol ieri dimineaţă, când toate trotuarele din municipiul Suceava, chiar şi cele curăţate total de zăpadă şi gheaţă, s-au acoperit cu o pojghiţă subţire, dar foarte alunecoasă de gheaţă, în urma unei ploi de scurtă durată.

Ploaia, începută în jurul orei 08.20, nu a fost abundentă şi nici nu a durat decât maxim 20 de minute, dar efectele ei s-au resimţit timp de câteva ore, pentru că, în doar câteva minute, trotuarele s-au transformat într-un patinoar extrem de înşelător.

Aparent, trotuarele erau curăţate şi sigure la mersul pe jos, dar în practică, la fiecare pas riscai să te dezechilibrezi şi să simţi duritatea asfaltului sau a pavelelor de pe trotuare.

Dacă unii au scăpat doar cu sperietura şi cel mult o vânătaie pe corp, alţii au ajuns la spital chiar şi cu fracturi grave.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Suceava, dr. Tiberiu Brădăţan, gheaţa de pe trotuare a făcut numeroase victime în ultimele zile. De vineri şi până ieri la prânz, la Unitatea de Primire a Urgenţelor s-au prezentat 43 de pacienţi cu contuzii de umăr, entorse de gleznă sau chiar fracturi. Nouă dintre ei au fost internaţi în secţia de Ortopedie şi Traumatologie, care funcţionează deja la capacitate maximă.

 

90 de kilometri de trotuar doar la străzile principale

Confruntată cu acest fenomen periculos, al ploii urmate rapid de îngheţ, în condiţiile în care temperaturile exterioare nu păreau a fi mai scăzute de + 1 grad Celsius, municipalitatea a mobilizat toate forţele de la firma de salubrizare a Sucevei, pentru a împrăştia sare şi nisip pe trotuare.

“Oricât am vrea să intervenim de rapid, tot nu poţi acoperi toate străzile în mai puţin de câteva ore. În Suceava sunt 90 de kilometri numai de trotuare la drumurile principale. Am scos toţi oamenii de la Rosal la treabă, dar nu ai cum să rezolvi problema în tot oraşul în doar câteva minute. Am încercat să punem soluţie specială contra gheţii, dar nu are efect decât scurt timp.

În astfel de cazuri, când fenomenul e prea rapid să putem noi interveni, cetăţenii pot să arunce şi ei cu nisip şi sare, din pubelele puse de noi pe marginea drumului, pentru a veni astfel în ajutorul celorlalţi”, a spus viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi.

Acesta a precizat că în zilele următoare echipele de salubrizare vor fi puse să adune resturile de zăpadă rămase pe străzi şi trotuare, în zonele cele mai circulate, pentru ca topirea acestora să nu ducă din nou la formarea gheţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trotuarele Sucevei, acoperite de gheaţă după o scurtă ploaie.
 Vizualizări articol: 1655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Trotuarele Sucevei, acoperite de gheaţă după o scurtă ploaie1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   A TRECUT CAMPANIA ELECTORLA A PRIMARULUI trimis de
(20 ian 2009, 11:12:40
VA ASIGUR CA DACA ACUM ERAM IN PLINA CAMPANIE ELECTORALA TOATE TROTUARELE DIN MUN.SUCEAVA ERAU CURATATE PRIN DISPOZITAIA PRIMARULUI LUNGU. A TRECUT CAMPANIA SI IATA INDIFERENTA PRIMARULUI CU PRIVIRE LA ALEGATORII SAI SI NU NUMAI.

2.   Contract trimis de
(20 ian 2009, 15:19:42
Sunt curios de ce nu s-a mentionat ca punct distinct in contractul Primarie - Rosal SI curatarea trotuarelor? Nu toti au masina si nu toti folosesc masina pentru a merge 200 de metri...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei