Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 ian 2009 - Anul XIV, nr. 12 (3998)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Orbul găinii

Paznicii Bazarului nu au ştiut de incendiu decât când au apărut pompierii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Pompierii suceveni spun că incendiul care a mistuit zeci de chioşcuri din bazarul Sucevei ar fi produs pagube mult mai puţine, dacă acesta ar fi fost observat la timp.
Ciudat, dar nici unul dintre cei patru poliţişti comunitari care au în sarcină să asigure paza bazarului pe timp de noapte nu a observat ceva suspect ori măcar să simtă mirosul fumului degajat de incendiu.
Incendiul de la Bazar a fost observat de un angajat al Ambro, care a şi alertat pompierii, în vreme ce paznicii Complexului Comercial Bazar şi-au dat seama că e foc lângă ei abia când s-au trezit cu maşina de pompieri la poartă.

Paznicii Bazarului, ultimii care au aflat de incendiu
Intrigat de situaţie, primarul Sucevei, Ion Lungu, a cerut ieri şefului Poliţiei Comunitare, Viorel Horodenciuc, să facă o anchetă internă, prin care să afle cum de focul a fost văzut de alţii, care nu aveau nici o treabă cu Bazarul, în vreme ce persoanele desemnate să vegheze asupra a tot ce se întâmplă acolo nu au avut habar de nimic, decât după ce au venit pompierii de la Ambro.
Explicaţia oferită de şeful patrulei de poliţişti comunitari din seara respectivă, Mihai Râşca, administratorului Bazarului, Constantin Netbai, care a avut aceeaşi dilemă, este de-a dreptul năucitoare.
“Şi nouă ni s-a părut ciudat că ei nu au văzut nimic. Şeful echipei de poliţişti comunitari a spus că ei au patrulat prin Bazar de la 9,30 şi atunci nu era nimic deosebit, iar în momentul în care focul a fost observat de cei de la Ambro, ei se aflau în control în partea din spate, înspre parcare. Atunci când au ajuns ei în partea din faţă, au văzut maşina de pompieri de la Ambro, venită să stingă focul şi nu au mai sunat, convinşi că deja a fost anunţat incendiul. Ei spun că nu aveau cum să vadă fumul de la incendiu, din cauza acoperişului halei, acesta ieşind doar în partea dinspre stradă”, a declarat Constantin Netbai.
Şeful Poliţiei Comunitare, Viorel Horodenciuc, nu a vrut să facă vreo declaraţie până la finalizarea anchetei interne, care s-ar putea lăsa cu sancţiuni pentru cei patru poliţişti comunitari, dacă vor fi consideraţi vinovaţi .
Alarma de incendiu a fost dată în jurul orei 22.00, iar în ciuda faptului că pentru stingerea sa au intervenit forţe impresionate de pompieri aduse din tot judeţul, 84 de chioşcuri au fost distruse aproape în totalitate.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paznicii Bazarului nu au ştiut de incendiu decât când au apărut pompierii.
 Vizualizări articol: 3187 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.9 din 8 voturi
Paznicii Bazarului nu au ştiut de incendiu decât când au apărut pompierii2.958

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   AnchetA trimis de
(17 ian 2009, 12:53:22
-PE CAND O ANCHETA DE LA GUVERN SI LA PRIMARIA SUCEAVA SA MATURE CU INCOMPETENTII SI JIGODIILE DIN PRIMARIE IN FRUNTE CU LUNGU?
2.   Lungule repara gropile din oras trimis de
(17 ian 2009, 16:41:45
ESTE UNA CAT CASA DE MARE CUM COBORI DE LA MAGAZIN BUCOVINA - SPRE ALEXANDRU CEL BUN - UNDE PARCHEAZA NENOROCITII AIA DE LA ASTRA ASIGURARI (DIRECT IN STRADA)SI NU II AMENDEAZA NIMENI CA AU RELATII
3.   LUNGULEEEEEEEE trimis de
(17 ian 2009, 17:33:53
REPARA STRAZIILEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE NU TE JUCA CU MANIA OAMENILOR!!!!!!!!!!!!!!!!! AI REPARAT TROUTUARELE, BRAVO AI UN PLUS...FA SI STRAZILE ....
3.1  RE: LUNGULEEEEEEEE trimis de
(18 ian 2009, 08:47:11
Trotuarul a fost reparat cu banii pentru reparat drumuri ca firma care se ocupa de trotuare este din familie in schimb cea care repara drumurile nu este din familie.

acum nu mai sunt bani de drumuri ca s-au bagat banii in separatoare de sens care mai mult incurca decat sa fluidizeze circulatia.

traiasca borduriele si sensuriel giratorii de 5 ori mai mari decat era necesar.

un sens girtoriu mai mic era bun la Galeria ca sa incapa 2 masini sa intre simultan in intersectie nu cate una
4.   Lunguleeeeeeeee trimis de
(18 ian 2009, 22:11:41
traiti-ar nevasta...REPARA STRAZILEEEEEEEEE SUCEVEI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

VEZI CA ANU ASTA IESE LUMEA IN STRADA....WANNA BET???????? PUN PARIU PE CANDIDATURA TA...DACA NU FACI TREABA BUNA VEI FI LINSAT

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei