Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 ian 2009 - Anul XIV, nr. 12 (3998)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Câmpulung Moldovenesc

Asistente şi infirmiere din spital, prinse cu medicamente şi materiale sanitare furate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scandal la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc după o acţiune de control întreprinsă de conducere, în urma unor sesizări care indicau sustrageri de medicamente şi materiale sanitare destinate bolnavilor internaţi în unitate. În timp ce angajaţii acuză un abuz şi ameninţă cu instanţa pe motiv că verificările au fost făcute fără respectarea legii, administraţia aduce argumente cum că afirmaţiile salariaţilor sunt mincinoase, iar în spital se fură ca în codru.

 

Susţin că au fost percheziţionate corporal, de faţă cu pacienţii şi aparţinătorii

Cercetările care constituie sursa conflictului s-au derulat miercuri şi le-au vizat pe asistentele medicale şi infirmierele de serviciu în acea zi, nemulţumirile pornind de la modul în care s-ar fi desfăşurat verificările şi asupra cărora angajaţii şi conducerea unităţii au două variante complet diferite.

Astfel, dacă salariatele care au făcut obiectul controlului susţin că au fost umilite, fiind percheziţionate corporal în văzul lumii, administraţia afirmă că cercetările au fost întreprinse doar la nivelul vestiarelor şi în condiţiile prevăzute de lege.

”Ceea ce s-a întâmplat mi se pare cel puţin bizar. La ieşirea din schimb, după o zi de lucru destul de grea, atât eu cât şi celelalte angajate, am fost oprite la poarta unităţii, de către manager şi directoarea economică, şi ni s-a efectuat percheziţie corporală fără a ni se preciza motivele. De faţă nu era nici un reprezentant al poliţiei sau al organelor de ordine. Percheziţia s-a făcut în curte, sub ochii pacienţilor şi ai aparţinătorilor acestora, care după aşa un tratament se uitau la noi ca la nişte infractoare”, se plânge o infirmieră, apreciind că în acest mod a fost încălcată flagrant Constituţia României.

”Chiar putem fi tratate astfel? Angajatorii sau reprezentanţii acestora nu mai sunt obligaţi să respecte legea? Nu mai există conceptul de respectare a demnităţii umane? În speranţa că aceste abuzuri vor înceta, că măcar vom afla ce se căuta în hainele şi lenjeria noastră, aşteptăm cel puţin scuzele de rigoare. Eu şi colegele mele suntem hotărâte să acţionăm în judecată acest abuz, pentru a nu mai avea parte de astfel de umilinţe în public”, adaugă femeia.

 

Conducerea: ”Medicamentele şi materialele sanitare furate ar fi ajuns pentru 2 – 3 zile”

De cealaltă parte, managerul Spitalului, Eugen Ciosnar, infirmă declaraţiile subalternelor sale, arătând că nu a fost nicidecum vorba de o percheziţie corporală, ci de un control la vestiare, unde s-a găsit o cantitate de medicamente şi materiale sanitare care ar fi ajuns pentru îngrijirea bolnavilor pe o perioadă de 2 – 3 zile.

”În contractul meu cu Ministerul Sănătăţii se stipulează că trebuie să veghez la păstrarea intactă a patrimoniului spitalului şi în acest sens să fac controale permanente. Am avut o serie de sesizări referitoare la faptul că asistentele şi infirmierele puneau perfuzii la case particulare, folosind medicamente şi materiale sanitare sustrase din unitate, fapt pentru care am alcătuit o comisie de control. La verificări am participat eu, directorul economic şi juristul spitalului”, explică Eugen Ciosnar condiţiile în care au fost întreprinse cercetările, cu precizarea că nu au fost controlate decât vestiarele angajatelor aflate de serviciu, din secţiile Obstetrică - Ginecologie, Chirurgie, Interne, Neurologie, Boli Infecţioase şi Dermatologie.

 

Sindicatul Sanitas: „Nu s-au încălcat drepturile angajaţilor”

El a adăugat că angajatele prinse că au furat nu vor fi trase deocamdată la răspundere, dar a avertizat că în cazul în care vor fi găsite din nou vinovate, cu ocazia altor controale, acestea riscă sancţiuni ce pot merge până la desfacerea contractului de muncă.

”În fiecare lună, spitalul alocă 50.000 de lei pentru medicamente. În decembrie, am cumpărat de aproximativ 130.000 lei şi tot nu a fost suficient. Nu avem încă probleme financiare, zilele trecute am plătit lefurile, iar până în martie vom da şi cel de-al 13-lea salariu, dar trebuie să fim precauţi cu banii”, a punctat medicul.

Varianta conducerii asupra modului în care au fost derulate cercetările de miercuri, de la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, a fost confirmată şi de liderul Sindicatului Sanitas din unitate, Cornel Sava.

”Nu s-au încălcat drepturile angajaţilor”, a subliniat reprezentantul cadrelor medii.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asistente şi infirmiere din spital, prinse cu medicamente şi materiale sanitare furate .
 Vizualizări articol: 3077 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 12 voturi
Asistente şi infirmiere din spital, prinse cu medicamente şi materiale sanitare furate4.3512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mai sa fie.... trimis de
(18 ian 2009, 12:23:05
Managerul Ciosnar care trebuie sa fie "precaut cu banii" de ce nu percepe chirie si plata utilitatilor celor 2 doctorite care locuiesc in spital de peste 1 an? Ca s-ar aduna niste sume considerabile...nemailuind in calcul si cele 3 mese pe zi neplatite,din portiile de mancare ale pacientilor.Sau ele sunt tratate preferential pentru ca sunt medici?Domnul lider,care considera ca nu au fost incalcate drepturile angajatilor uita care drepturi trebuie sa le apere el,ca intr-adevar nu au fost incalcate drepturile tuturor angajatilor(medicii nu au fost controlati,ar fi fost degradant pentru ei).
1.1  RE: Mai sa fie.... trimis de
(18 ian 2009, 13:44:38
nu inteleg de ce se vorbeste de sumele alocate pe medicamente,si de,, lefurile,,platitenu asta e subiectul???Si medici si liderul ar drebui sa se uite si in vestiarele lor nu credeti?sau ei sunt fara de pacat?
2.   Strategie trimis de
(18 ian 2009, 15:51:00
Este politica managerului spitalului de discreditare a cadrelor sanitare...asta imparte angajatii in 2 categorii;cei cinstiti(managerul si clica lui),probabil si necorupti(sau incoruptibili ) si hotii(restul angajatilor)pe care el,Ciosnar,ca si comisarul Moldovan,trebuie sa-i anihileze...Este un scenariu de prost gust,si depasit in zilele noastre.Sunt foarte nelamurit intr-o singura priviinta;daca de fata a fost si juristul institutiei,de ce nu i-a atras atentia domnului manager ca e ilegal ce face?Sa inteleg ca s-au verificat vestiarele.Intrebarea care se impune este urmatoarea:continutul vestiarelor este proprietatea spitalului sau a angajatului?Ca daca este proprietatea spitalului nu cred ca este nici o problema ca s-au gasit medicamente si ce mai sustin ei acolo(ca era in incinta spitalului).Iar daca e proprietatea angajatului,inseamna ca perchezitia a fost un abuz.Sunt de parere ca angajatii au dreptul sa reclame aceste umilinte....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei