Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 ian 2009 - Anul XIV, nr. 12 (3998)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nu cooperează

Bazariştii afectaţi de incendiu refuză să colaboreze cu poliţia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Comercianţii din Bazar afectaţi de devastatorul incendiu izbucnit marţi noapte în hala modernizată a pieţei au fost în marea lor majoritate audiaţi de poliţie, însă oamenii legii nu au putut afla informaţii concludente de la ei, care să reprezinte indicii cu privire la descoperirea unei eventuale acţiuni intenţionate sau a găsirii sursei care a dus la izbucnirea incendiului. 

Conform unor surse judiciare, aceştia au refuzat aproape orice tip de colaborare, toţi declarând că nu aveau datorii sau duşmani, şi că nu ştiu vreun vecin cară să fi folosit reşouri sau alte aparate de încălzit, ori care să fi fost racordat ilegal la reţeaua de energie electrică. Această atitudine este destul de ciudată, dacă avem în vedere că în faţa ziariştilor aproape toţi vorbeau de o acţiune intenţionată ca o certitudine, unii chiar având bănuieli faţă de colegi din alte zone ale Bazarului. În plus, nici administraţia Bazarului sau vreunul dintre comercianţi nu a depus vreo plângere la poliţie, pentru a cere efectuarea de cercetări.

„Fără existenţa unei plângeri deocamdată nu am putut demara cercetări sub aspect penal. Încercăm să adunăm probe, şi la începutul săptămânii viitoare, împreună cu Parchetul, urmează să stabilim dacă este necesar să ne autosesizăm din oficiu”, a declarat comisarul şef Mircea Smoleac, adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 

Nimic încă despre cauza incendiului

Ceea ce se ştie cu certitudine este că doar o treime dintre chioşcurile din ultimul tronson modernizat al halei (cel care a fost afectat de incendiu) erau racordate legal la reţeaua electrică, concluzia pompierilor fiind că oamenii făcuseră foarte multe improvizaţii.

Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava nu s-a pronunţat nici ieri cu privire la cauza izbucnirii incendiului. Din cele două piste luate în calcul, un reşou uitat în priză care s-a supraîncălzit ori un act intenţionat, prima este considerată din ce în ce mai probabilă, la faţa locului găsindu-se mai multe reşouri arse.        

În urma incendiului au ars 84 de chioşcuri, multe cu tot cu marfa din interior. Pagubele sunt estimate la 1,6 milioane de lei (16 miliarde de lei vechi).
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bazariştii afectaţi de incendiu refuză să colaboreze cu poliţia.
 Vizualizări articol: 4978 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 14 voturi
Bazariştii afectaţi de incendiu refuză să colaboreze cu poliţia2.5514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Material de umplut spatiul din ziar trimis de
(17 ian 2009, 12:47:43
De ce scrieti numai nimicuri? Vreti sa inventeze oamenii minciuni? Adica in conceptia voastra trebuie neaparat sa fie dusmanie intre ei, au dat cumva anchetatorii verdictul ca a fost focul pus intentionat si politia cauta vinovatii? Unii comercianti vindeau produse electocasnice , erau interzise spre comercializare resourile? De ce induceti lumea in eroare daca inca nu s-a stabilit cauza incendiului? A, ca s-ar putea sa fi izbucnit focul de la un resou, putin probabil . De ce nu va informati mai intai sa scieti un articol? De ce nu intrebati electricienii care au lucrat acolo ce fel de sigurante erau in panoul din hala nou construita si cat consum suporta o siguranta.

Nu mai umpleti locul liber din ziar cu tot felul de nimicuri si lucruri neverificate .
2.   ? trimis de
(17 ian 2009, 13:57:43
?

3.   Ajutati cu un banut bogatasii Sucevei trimis de
(18 ian 2009, 19:51:53
Sub foto scrie ca bazaristii nu aveau datorii.De ce oare toti avem datorii si credite iar ei nu? Propun sa se deschida un cont de ajutorare ,nu sa dea primarul banii contribuabililor!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei