Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 ian 2009 - Anul XIV, nr. 12 (3998)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: Dacă Boc nu vine cu măsuri anti-criză, PNL cere sesiune extraordinară a Legislativului

Duminică, 18 Ianuarie 2009 (16:49:11)
Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, i-a acuzat pe actualii guvernanţi de incompetenţă, lipsă de profesionalism, de luarea unor măsuri "pompieristice" şi i-a cerut premierului Emil Boc să prezinte un plan anti-criză, în caz contrar PNL urmând să ceară sesiune extraordinară a Parlamentului.

"Măsurile economice pe care domnul Boc le-a luat demonstrează clar incapacitatea şi incompetenţa lor (a membrilor Cabinetului Emil Boc – n.r.). Nu au nici până în acest moment un plan anticriză şi au recurs la o serie de măsuri pompieristice", a declarat duminică preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit liderului liberal, măsurile Guvernului Boc denotă incapacitatea de a se confrunta cu efectele crizei prin elaborarea unui antidote, unor măsuri de prevenire, de limitare sau de combatere a crizei economice.

Tăriceanu a catalogat drept populiste măsurile Guvernului Boc, exemplificând prin ordonanţa de urgenţă privind interzicerea cumului pensiilor şi salariilor, plafonarea alocaţiei pentru creşterea copiilor, interzicerea de achiziţionarea de sedii şi de automobile şi limitarea salariilor unor directori de companii sau agenţii.

"În ultima lună am asistat, din păcate parcă ar fi o copie la indigo a eşecurilor guvernelor FSN din anii '90, când am asistat la naţionalizarea valutei şi la cifre ameţitoare a inflaţiei, când PIB a scăzut cu o treime", a mai spus preşedintele PNL.

De asemenea, Tăriceanu l-a somat pe premierul Emil Boc să prezinte public un plan anticriză, în caz contrar liberalii vor solicita convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare în acest sens.

"În decurs de o săptămână (Emil Boc – n.r.) să vină cu un plan articulat de măsuri anti-criză, altfel vom cere sesiune parlamentară extraordinară pentru a-i solicita domnului Boc să vină în faţa Parlamentului să prezinte toate elementele pe care, până în acest moment, presupunem că le-a evaluat, analizat şi ceeqa ce urmează să facă în aceaxstă privinţă", a mai anunţat liderul liberal.

Totodată, el a reamintit promisiunile electorale ale PSD şi PDL din perioada pre-electorală, printre care creşterea salarială a profesorilor şi funcţionarilor publici, şi a respins acuzaţiile actualilor guvernanţi, susţinând că situaţia economică a României la sfârşitul mandatului guvernului precedent a fost una bună.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Dacă Boc nu vine cu măsuri anti-criză, PNL cere sesiune extraordinară a Legislativului.
 Vizualizări articol: 720 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: Dacă Boc nu vine cu măsuri anti-criză, PNL cere sesiune extraordinară a Legislativului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei