Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 ian 2009 - Anul XIV, nr. 12 (3998)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Situaţie

Urologul Chiriac, obligat de Primărie să reia consultaţiile gratuite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Urologul Teodor Chiriac, acuzat de autorităţile sanitare sucevene că a transformat cabinetul luat în concesiune într-o afacere privată, va trebui să reînnoiască contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) şi astfel să reia consultaţiile în regim gratuit pentru pacienţii asiguraţi.

Ieri, Camelia Damian, şefa Serviciului Patrimoniu din cadrul Primăriei Suceava, a arătat că medicul a fost somat printr-o adresă să se prezinte la sediul instituţiei pentru a lămuri problema, dar deocamdată acesta nu a dat curs solicitării. Ea a subliniat că doctorul va putea profesa în continuare în cabinetul său din fosta Policlinică Judeţeană Areni numai dacă face dovada că deţine un nou contract de prestări servicii cu CAS.

 

„Orgoliile, motivul pentru care bolnavii au fost puşi pe drumuri”

Spaţiul luat în concesiune de urologul Chiriac a devenit subiect de dispută între medic şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava după ce a fost transformat într-un cabinet particular, unde fiecare consultaţie este taxată cu 50 de lei. Afacerea a devenit una privată începând cu data de 1 iunie 2008, când urologul a reziliat contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, încetând astfel să mai acorde consultaţii gratuite pentru bolnavii care se prezentau la cabinetul său, în număr de aproximativ 50 pe zi.

Şeful DSP, dr. Alexandru Lăzăreanu, a apreciat că prin acest demers s-a făcut un deserviciu populaţiei care nu are bani să meargă la cabinetele particulare, context în care a organizat concurs pentru un nou post de medic, care să lucreze în contra tură cu medicul Chiriac. Competiţia a fost câştigată de specialistul Nicolae Stoican, dar Teodor Chiriac i-a refuzat acestuia accesul în incintă, susţinând că DSP nu are dreptul de imixtiune în cabinetul său. Situaţia a determinat pacienţii fostei Policlinici Judeţene să se adreseze unor alte unităţi sanitare, cu medici aflaţi în contract cu CAS, dar care din cauza adresabilităţii mari nu reuşesc să facă faţă.

„Problema are ca sursă şi anumite orgolii, dar sperăm că se va rezolva cât mai repede”, a spus şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Urologul Chiriac, obligat de Primărie să reia consultaţiile gratuite.
 Vizualizări articol: 942 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Urologul Chiriac, obligat de Primărie să reia consultaţiile gratuite4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei