Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 ian 2009 - Anul XIV, nr. 12 (3998)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cumpărături

Magazinele sucevene nu se înghesuie să ofere reduceri la produsele sezoniere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
În această perioadă a anului, magazinele din Suceava ar trebui să se întreacă în a oferi reduceri la mărfurile de sezon, adică cele de toamnă - iarnă. Deşi sezonul soldurilor a început oficial din data de 15 ianuarie, doar nouă comercianţi suceveni ar avea dreptul să vină cu oferte promoţionale, restul riscând amenzi aspre dacă vor pretinde că oferă reduceri de sezon.
Conform legii, comercianţii au obligaţia să notifice la primăria în a cărei rază teritorială îşi desfăşoară activitatea perioada în care efectuează vânzările de soldare cu cel puţin 15 zile înainte de începerea operaţiunilor.
Numai că la Suceava, până în data de 15 ianuarie, doar nouă comercianţi au depus notificări de soldare, majoritatea fiind firme care se ocupă cu comerţul de îmbrăcăminte. Printre solicitanţi se numără şi Carrefour Suceava, singurul centru comercial care a anunţat oficial că va veni cu o campanie de reduceri la articolele de sezon.
Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi a declarat că, în mod surprinzător, nu doar că numărul de firme care a anunţat reduceri la produsele de toamnă – iarnă este mai mic decât anul trecut, dar nici măcar nu sunt aceleaşi firme.

Amenzi pentru firmele care nu au anunţat Primăria de campania de reduceri
Perioada legală pentru reducerile de sezon este 15 ianuarie - 15 aprilie inclusiv, iar pentru a veni cu astfel de oferte, vânzătorul trebuie să depună la primărie un formular de notificare, iar la magazin să aibă un tabel al produselor care se vând cu reducere.
Soldurile se afişează în valoare absolută sau în procent, vizibil, lizibil şi fără echivoc, în magazinele în care se vindeau de obicei produsele respective.
Reducerea se afişează lângă preţul vechi.
Consumatorii nu trebuie să fie condiţionaţi să cumpere un produs de cumpărarea altuia, sau a unui pachet de produse. În plus, reducerea oferită trebuie să fie cel mai mic preţ practicat în magazin în ultimele 30 de zile. Anunţarea soldurilor fără respectarea regulilor este considerată publicitate înşelătoare şi se amendează cu sume cuprinse între 200 şi 1000 de lei – pe persoană fizică, sau 400 – 2000 de lei pe persoană juridică.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Magazinele sucevene nu se înghesuie să ofere reduceri la produsele sezoniere.
 Vizualizări articol: 1377 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Magazinele sucevene nu se înghesuie să ofere reduceri la produsele sezoniere1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei