Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 ian 2009 - Anul XIV, nr. 8 (3994)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stand-by

Demiterea ministrului de Interne amână nominalizarea subprefecţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Nominalizarea subprefecţilor de Suceava, de către PSD, a fost din nou amânată, de data aceasta motivul invocat fiind cel al demiterii ministrului Internelor şi Reformei în Administraţie, Gabriel Oprea. Social-democraţii suceveni aşteaptă clarificarea apelor la Bucureşti pentru a vedea dacă „Parteneriatul pentru România” merge mai departe sau se rupe la prima disfuncţionalitate între PSD şi PD-L.

În PSD, candidează pentru un post de subprefect Eugen Girigan, Virginel Iordache, Ovidiu Milici, Iulian Băncescu, Corneliu Popovici şi Dragoş Ungureanu, dar surse social-democrate afirmă că şi preşedintele PC Suceava, Costel Ignătescu, şi-ar dori o asemenea funcţie, în cadrul Alianţei PSD+PC.

Deocamdată, se pare că cele mai mari şanse să întrunească acceptul colegilor din conducerea organizaţiei judeţene le au Eugen Girigan şi Corneliu Popovici, pe care îi recomandă activitatea profesională, pe primul, şi numărul de voturi obţinut în alegerile parlamentare, pe cel de-al doilea.

În ceea ce priveşte „binecuvântarea” preşedintelui PSD, Gavril Mîrza, sursele noastre spun că preferaţi ar fi Eugen Girigan şi Virginel Iordache, preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, pe care negocierile cu PD-L l-au lăsat fără Inspectoratul Şcolar, pe care şi-ar fi dorit să-l conducă în acest mandat.

 

La subprefecţi, salariul este mai atractiv decât poziţia publică

Dacă după precedentele alegeri parlamentare bătaia pe funcţii se dădea pentru conducerea regiilor şi agenţiilor, acum acestea au trecut pe planul doi, după instituţiile cu atribuţii de control şi după funcţia de subprefect, chiar dacă aceasta din urmă se arată a fi mai mult decorativă, cu un prefect PD-L controlat de preşedintele Gheorghe Flutur. Principalul motiv este cel al salariului, plafonat în regii, agenţii şi societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, de Guvernul Boc, la nivelul indemnizaţiei vicepreşedintelui de consiliu judeţean sau viceprimarului municipiului reşedinţă de judeţ. Asta înseamnă o retribuţie de circa 3.000 de lei, aproape jumătate faţă de indemnizaţia de subprefect. De asemenea, intrarea în corpul înalţilor funcţionari publici, după numirea în funcţie şi absolvirea cursurilor de profil reprezintă o garanţie că şi la schimbarea de guvern această categorie de persoane va rămâne în sistem, cel puţin ca experţi guvernamentali, cu un salariu decent.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Demiterea ministrului de Interne amână nominalizarea subprefecţilor.
 Vizualizări articol: 1274 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Demiterea ministrului de Interne amână nominalizarea subprefecţilor1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei