Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 ian 2009 - Anul XIV, nr. 8 (3994)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inuman

Copii ţinuţi ore în şir în ger, de mamele care cerşesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Mamele care cerşesc cu copiii în braţe nu au luat pauză nici în zilele geroase din ultima perioadă, sănătatea unor bebeluşi sau a unor micuţi de patru-cinci ani fiind grav pusă în pericol după ce sunt ţinuţi ore întregi la temperaturi foarte scăzute.

Dacă în unele cazuri jandarmii doar le-au îndepărtat pe femei (majoritatea de etnie romă) din locurile în care cerşeau, două situaţii au necesitat întocmirea de dosare penale, fiind vorba de mame prinse de nenumărate ori la cerşit, şi care, prin insistenţa lor, deranjau trecătorii.

După cum ne-a informat căpitanul Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, pe data de 6 ianuarie, de Bobotează, o femeie cerşea în zona Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou, împreună cu trei dintre copiii săi. Elena Nicoleta C., de 34 de ani, cu domiciliul în municipiul Suceava, ţinea în braţe un copil de un an, în timp ce alţi doi, de şase, respectiv opt ani, mişunau pe lângă ea şi întindeau mâna către credincioşii care intrau sau ieşeau din curtea mănăstirii.

O zi mai târziu, o altă femeie, de etnie romă, încerca să facă bani la intrarea în Biserica Sfântul Dumitru. Ludovica V., în vârstă de 37 de ani, din Pătrăuţi, era la cerşit împreună cu doi copii, unul în vârstă de patru ani, iar celălalt de doi ani.

„De pe 20 decembrie anul trecut şi până în momentul de faţă am sancţionat 15 cerşetori care încercau să stârnească mila publicului pe străzile din municipiul Suceava. Trebuie precizat însă că s-a mers foarte mult pe prevenire, în multe cazuri oamenii noştri doar înlăturându-i din locurile în care cerşeau. Cei sancţionaţi indignau persoanele prin insistenţele lor şi chiar printr-un comportament agresiv”, a declarat căpitanul Bogdan Cornaci.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copii ţinuţi ore în şir în ger, de mamele care cerşesc .
 Vizualizări articol: 1408 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Copii ţinuţi ore în şir în ger, de mamele care cerşesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei