Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 ian 2009 - Anul XIV, nr. 8 (3994)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Scandal

Au aflat de la televizor identitatea bărbatului găsit spânzurat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Bărbatul găsit spânzurat pe data de 16 decembrie 2008, într-un copac de la liziera pădurii dintre localităţile Pojorâta şi Valea Putnei, la aproximativ 30 de metri de Drumul Naţional 17, a fost identificat abia în urmă cu câteva zile, după o ştire apărută pe un post naţional de televiziune.

Respectivul a fost între timp înhumat de primăria din Pojorâta, iar neamurile au sărit acum cu gura pe poliţişti, acuzându-i pe aceştia că s-au grăbit să le înmormânteze ruda, înainte de a-l identifica.

 

„Mă numesc Jeorov, sunt din Republica Moldova şi sunt bolnav de cancer”

Szanto S, (65 de ani), din Gherla, a dispărut de la domiciliu din data de 9 decembrie a.c..

Văzând că nu reuşeşte să dea de urma acestuia, deşi a cerut sprijinul poliţiei, familia bărbatului a demarat pe cont propriu căutări în zona Gherla şi Dej, dar tot fără nici un rezultat.

La sfârşitul săptămânii trecute au apelat la corespondenţi Pro Tv de la Cluj, iar fotografia lui Szanto S. şi ştirea dispariţiei acestuia au apărut în cadrul ştirilor de la ora 17:00, ediţia din 9 ianuarie a.c..

Printre cei care au urmărit ştirile cu pricina s-a numărat şi un poliţist de la Câmpulung Moldovenesc, care şi-a dat seama imediat că dispărutul de la televizor seamănă foarte bine cu bărbatul care a fost găsit spânzurat de un copac, pe data de 16 decembrie 2008.

Macabra descoperire a fost făcută în acea zi de un sătean care trecea prin zonă.

Poliţiştii trimişi la faţa locului au constatat că era vorba de un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani, care s-a spânzurat cu cureaua de la pantaloni. Asupra acestuia au găsit o bucată de carton pe care fusese scris cu un marker: „Mă numesc Jeorov, sunt din Republica Moldova şi sunt bolnav de cancer”. În rest nici un act de identitate sau document din care poliţiştii să afle cine este acel bărbat.   

Markerul cu care a fost scris mesajul pe bucata de carton a fost găsit într-unul din buzunarele de la haina victimei.

Lângă copacul în care bărbatul respectiv a fost găsit spânzurat, poliţiştii au găsit şi o sticlă de rom, aproape goală.

Medicii legişti au stabilit la necropsie că bărbatul a decedat în urma asfixiei mecanice prin spânzurare, fiind exclusă varianta unui act criminal.

 

Nemulţumiţi de verdictul pus de anchetatori: sinucidere 

În ziua următoare apariţiei ştirii cu dispărutul de la Gherla, poliţiştii din Câmpulung Moldovenesc, care s-au ocupat de cazul sinucigaşului “Jeorov”, au luat legătura cu colegii lor de la Cluj, fiind contactată familia lui Szanto S..

Rudele acestuia din urmă au fost anunţate despre faptul că, în luna decembrie a anului trecut, a fost găsit spânzurat un bărbat care corespunde cu semnalmentele lui Szanto S. şi au fost rugate să vină la Câmpulung Moldovenesc, pentru a vedea dacă e vorba de una şi aceeaşi persoană.

 Judiciariştii câmpulungeni le-au spus că în acest caz e vorba clar de o sinucidere şi că persoana decedată a fost înmormântată încă din data de 22 decembrie 2008, în cimitirul din Pojorâta.

 Neîncrezători în verdictul pus de anchetatori – sinucidere – şi nemulţumiţi de faptul că presupusa rudă a fost înmormântată, în opinia lor, prea repede, înainte de a fi identificată, rudele lui Szanto S. au venit la Suceava, puse pe scandal.

După ce au văzut fotografiile făcute de anchetatori şi au constatat că dispărutul din Gherla e acelaşi bărbat cu cel găsit atârnând în copac, pe data de 16 decembrie 2008, rudele decedatului le-au cerut explicaţii anchetatorilor privind moartea suspectă a acestuia.

Oamenii legii le-au arătat dosarul în care se aflau toate indiciile care au dus la stabilirea verdictului de sinucidere, iar rudele lui Szanto S. s-au lămurit în cele din urmă că nu e nimic suspect.

La întrebarea de ce a fost înmormântat după cinci zile, poliţiştii le-au explicat că înhumarea cadavrelor cu identitate necunoscută este atributul exclusiv al primăriilor, iar înmormântarea a fost urgentată din cauza faptului că în zona Câmpulung Moldovenesc nu există o cameră special amenajată cu sisteme de refrigerare pentru depunerea cadavrelor.

Poliţiştii le-au arătat rudelor şi faptul că au făcut toate demersurile pentru a afla identitatea sinucigaşului, trimiţând chiar fotografia şi semnalmentele acestuia şi poliţiei din Republica Moldova, de unde au bănuit iniţial că ar fi acesta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au aflat de la televizor identitatea bărbatului găsit spânzurat.
 Vizualizări articol: 760 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Au aflat de la televizor identitatea bărbatului găsit spânzurat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei