Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 dec 2008 - Anul XIII, nr. 304 (3985)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statistici

Casele ridicate în judeţ, cu 26% mai multe decât anul trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
În judeţ se construieşte, în continuare, într-un ritm ameţitor, locuinţele finalizate în primele nouă luni ale acestui an fiind cu 26% mai multe decât cele terminate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Conform celor mai recente date ale Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava, în perioada ianuarie-septembrie 2008, a fost finalizată construcţia a 2.033 locuinţe rezidenţiale, faţă de 1.611, în perioada similară a anului 2007. În al doilea trimestru al acestui an s-au finalizat 701 locuinţe, faţă de doar 484 în aceeaşi perioadă a anului trecut.        

Această creştere vine în condiţiile în care anul trecut Suceava a fost între primele judeţe din ţară ca număr de autorizaţii de construire eliberate, respectiv de locuinţe finalizate, dezvoltarea imobiliară din această zonă a ţării fiind comparabilă doar cu cea din Ilfov şi câteva judeţe din vestul ţării.

 

2008, anul construcţiilor noi în oraşe

Din aceleaşi date statistice mai reiese că 2008 a fost anul construcţiilor noi în mediul urban, în oraşe şi municipii dublându-se numărul locuinţelor noi.

Majoritatea caselor sunt ridicate din BCA, urmate de cele din cărămidă, în timp ce locuinţele din chirpici sau lemn reprezintă o raritate. Casele noi au de la patru camere în sus, cea mai mare pondere înregistrându-se în rândul celor cu cinci camere.

În privinţa autorizaţiilor pentru construcţii, în primele zece luni ale acestui an au fost solicitate şi emise un număr de 3.128 de autorizaţii, creşterea faţă de anul trecut fiind de 1,6%. În luna octombrie, de exemplu, au fost eliberate 255 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, Suceava fiind pe locul patru la nivel naţional din acest punct de vedere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Casele ridicate în judeţ, cu 26% mai multe decât anul trecut.
 Vizualizări articol: 1267 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Casele ridicate în judeţ, cu 26% mai multe decât anul trecut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei