Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 dec 2008 - Anul XIII, nr. 304 (3985)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În 2009

Sofia Vicoveanca împlineşte 50 de ani de cântec

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Vocea inconfundabilă a cântecului popular românesc – Sofia Vicoveanca, împlineşte în anul care vine 50 de ani de când dă viaţă multor frumoase cântece, care au încântat şi încântă milioane de români.

La lansarea celui mai nou album al său – „În seara de Ajun”, cunoscuta interpretă a recunoscut cu mândrie că se apropie momentul în care va celebra împlinirea a 50 de ani dedicaţi muzicii, în care vocea ei s-a făcut auzită în toate colţurile României şi oriunde există români.

“Anul 2009 îmi aduce 50 de ani de cântec. Restul îi puneţi dumneavoastră cât vreţi. Să ştiţi că anii nu sunt cei din buletin, ci sunt cei din suflet”, a spus Sofia Vicoveanca, zâmbind enigmatic.

Ea a povestit câte ceva despre începuturile carierei ei, dar şi despre faptul că de mare ajutor i-a fost să aibă alături pe cineva care a înţeles importanţa muncii ei şi a sprijinit-o mereu.

“Am început să cânt într-o vreme în care ansamblul avea un plan de spectacole, iar soliştii vocali trebuiau să vină cu câte opt piese inedite. Trebuia să ai foarte mare grijă ce cântai şi pe cine cântai. Aşa m-am format. Nu erau nici atâţia interpreţi, iar păstrătorii folclorului încă trăiau şi aveam de la cine învăţa”, a spus mult îndrăgita interpretă de muzică populară.

 

Un nou album, pentru sărbătorirea celor 50 de ani de cântec

“Drumul nostru în viaţă este scris înainte de a ne naşte noi. Există cel de Sus care le hotărăşte pe toate şi, indiferent de ce am face noi, nu putem schimba nimic”, a adăugat ea, amintind de faptul că vine dintr-o zonă cu foarte multe biserici şi mănăstiri, o zonă încărcată de spiritualitate şi cu oameni dăruiţi cu har de Dumnezeu.

Sofia Vicoveanca nu s-a ferit să facă şi o mărturisire: “Mă gândeam că sunt la apus de carieră, dar nu e chiar aşa. Pentru la anul deja lucrez la un nou album, am 12 piese puse la punct, pentru a rotunji 50 de ani de cântec. Încă mai am material din acele vremuri în care umblam să culeg folclor şi îmi dau seama că acolo sunt încă foarte multe lucruri de valoare, care pot fi scoase la lumină”.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sofia Vicoveanca împlineşte 50 de ani de cântec.
 Vizualizări articol: 838 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sofia Vicoveanca împlineşte 50 de ani de cântec5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei