Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 dec 2008 - Anul XIII, nr. 304 (3985)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fălticeni

Cozi şi preţuri pe măsură la vulcanizări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Ca în fiecare iarnă, nu doar autorităţile, ci şi şoferii sunt luaţi prin surprindere de prima zăpadă.  După sărbătorile de Crăciun, luni, şi marţi, vulcanizările din Fălticeni au devenit supraaglomerate. Şoferii neprevăzători au stat la coadă ore bune, iar maşinile s-au întins pe câteva sute de metri în preajma oricărui atelier de vulcanizare. Unii angajaţi ai vulcanizărilor, cum ar fi cea de pe strada Ana Ipătescu din spatele Scolii nr. 3 “Mihail Sadoveanu” îşi programau clienţii, la ora 10, pentru ora 20,00, iar cei care au ajuns la această vulcanizare luni după ora 14,00 erau rugaţi să revină a doua zi. Cei mai avantajaţi erau posesorii de autovehicule care aveau roţi de schimb, pentru că puteau lăsa jantele şi cauciucurile la vulcanizare, urmând să revină a doua zi.

„Lucrăm la foc continuu de azi dimineaţă. Dacă nu aveţi rând nu vă mai obosiţi să intraţi să întrebaţi, pentru că azi nu mai e nimic liber”, ne-a spus un angajat de la vulcanizarea de la ieşirea din oraş spre Suceava, în jurul orei 16,00.

Cei care s-au decis să aştepte patru sau cinci ore pentru a schimba anvelopele de vară cu cele de iarnă şi nu au întrebat de două ori ce preţuri practică centrele de montat anvelope au avut o surpriză neplăcută la facturare, acolo pe unde s-a mai dat factură sau bon fiscal. Pretinzând că folosesc aparatură performantă, cele trei ateliere de vulcanizare care funcţionează în municipiul Fălticeni au solicitat pentru un schimb de cauciucuri, cu echilibrat de roţi, cel puţin 100 de lei.

Şi preţurile la anvelope au crescut pe măsura cererii, cele mai ieftine anvelope pe jantă cu diametru de 14 găsindu-se la 126 de lei, marca Master Stell, made în China, anvelopele Sava vânzându-se la 171 lei, in timp ce anvelopele Continental au putut fi achiziţionate la preţul de 241 de lei.

O soluţie adoptată de mulţi dintre şoferii fălticeneni au fost anvelopele reeşapate şi anvelopele second hand. La centrul de anvelope de lângă Piaţa Agroalimentară, un cauciuc reeşapat, cu un an garanţie, costă 80 – 100 de lei, în timp ce preţul minim pentru un second – hand porneşte de la 50 de lei.

Şi la atelierele de vulcanizare, chiar dacă oficial nu se vând astfel de cauciucuri, după o mică discuţie cu angajaţii acestora se puteau obţine anvelope deja folosite la preţuri începând de la 30 de lei bucata, dar pe riscul propriu, pentru că acestea nu prezintă nicio garanţie. Aşa cum am aflat de la vulcanizatori, sunt anvelope second hand de o calitate mai bună, dar acestea vin cu tot cu jante, în general jante din aliaj, şi ajung 200 – 250 de ron bucata în funcţie de jantă.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cozi şi preţuri pe măsură la vulcanizări.
 Vizualizări articol: 916 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
Cozi şi preţuri pe măsură la vulcanizări2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei