Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 dec 2008 - Anul XIII, nr. 304 (3985)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie judecători

10 ani de închisoare pentru un bătrân, prins după 14 ani că şi-a omorât soţia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Magistraţii Tribunalului Suceava au decis, în urmă cu câteva zile, condamnarea la 10 ani de închisoare a bătrânului din Moara acuzat că, în 1994, şi-a omorât soţia şi i-a îngropat cadavrul în grădina din spatele casei, incredibila poveste fiind „dezgropată” abia în vara lui 2006.

Pentru că au avut nevoie de analize ADN, anchetatorii au fost nevoiţi să aştepte până în primăvara acestui an pentru a-i proba vinovăţia lui Gheorghe Spoială, în vârstă de 70 de ani, şi a-l trimite pe acesta în judecată.

 

Criminal prins după 14 ani

Rozalia Spoială, din comuna Moara, a dispărut fără urmă în 1994.

La avea vreme, soţul Rozaliei a anunţat Poliţia că nu mai ştie nimic de nevasta sa. Deşi a fost bănuit că ar avea legătură cu dispariţia femeii, Gheorghe Spoială a ieşit basma curată la acea vreme. Cum nu era nici un cadavru, bătrânul nu putea fi acuzat de crimă. Când era luat la întrebări, dădea din umeri şi spunea că femeia a dispărut fără urmă, ca şi când ar fi intrat în pământ.

În vara lui 2006, însă, la 12 ani după dispariţia misterioasă a femeii, au apărut indicii noi. Judiciariştii Serviciului de Investigaţii Criminale au aflat de la persoane din anturajul lui Gheorghe Spoială că soţia acestuia ar fi fost într-adevăr omorâtă, iar cadavrul îngropat în grădina din spatele casei.

Anchetatorii au decis să aducă la faţa locului un excavator şi un echipaj format din circa 20 de jandarmi echipaţi cu cazmale. După ore bune de săpături, cadavrul Rozaliei Spoială a fost descoperit la aproximativ 60 de centimetri sub pământ.

Luat din nou la întrebări, Gheorghe Spoială a venit cu o altă variantă: soţia sa a murit din cauza beţiei şi a îngropat-o în grădină pentru că nu ar fi avut bani de înmormântare.

Din nefericire pentru el, legiştii au venit cu o totul altă variantă în urma examinării rămăşiţelor  găsite în grădina din spatele casei lui Gheorghe Spoială: femeia fusese omorâtă.

Pentru ca bătrânul să fie dat pe mâna judecătorilor, anchetatorii au mai avut nevoie doar de rezultatul unei expertize genetice care să dovedească că fragmentele osoase găsite la un metru sub pământ aparţin Rozaliei Spoială.

 

Mai avea un an şi crima se prescria 

Gheorghe Spoială a fost trimis în judecată în primăvara acestui an, fiind acuzat de omor calificat.

Condamnarea primită în urmă cu câteva zile nu este definitivă, iar septuagenarul o poate ataca cu apel.

Interesant este că, dacă ar mai fi trecut un an, fapta de care este acuzat septuagenarul s-ar fi prescris, iar bătrânul ar fi scăpat fără să facă nici măcar o zi de puşcărie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 10 ani de închisoare pentru un bătrân, prins după 14 ani că şi-a omorât soţia.
 Vizualizări articol: 816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
10 ani de închisoare pentru un bătrân, prins după 14 ani că şi-a omorât soţia5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei