Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 dec 2008 - Anul XIII, nr. 295 (3976)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Îngerul român”

Sucevean erou în Italia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Un bărbat din comuna Baia a devenit erou în Italia, după ce a salvat de la moarte un bătrân prins de o viitură în timp ce traversa cu maşina un pasaj subteran dintr-un orăşel de lângă Roma. Suceveanul Mihai Ceghe a intrat în apa învolburată care inundase pasajul şi a tras bătrânul spre ieşirea din galerie. Pentru că salvarea nu mai ajungea la faţa locului, a urcat victima în propria maşină şi a dus-o la cel mai apropiat spital.

 

„Mă înecam, îngerul care m-a salvat e un român”

Totul s-a întâmplat joia trecută, la ora 6.30. Ca în fiecare dimineaţă, Mihai Ceghe s-a urcat la volanul maşinii sale pentru a-şi duce soţia la serviciu. La Roma plouase zile în şir, iar zona Eur, unde trăieşte suceveanul, a fost printre cele mai afectate. Eroul le-a povestit ziariştilor de la Hotnews.ro cum au decurs evenimentele în acea dimineaţă. Se îndrepta înspre pasajul subteran de sub Via Cristoforo Colombo, o importantă arteră rutieră din zonă. Ajuns în apropiere a observat că apa a intrat în galerie şi a decis să se întoarcă din drum pe o altă cale. Povesteşte că după ce a luat-o înapoi a văzut lumini de semnalizare în oglinda retrovizoare şi şi-a dat seama imediat că cineva este în pericol.

„Când am coborât din maşină l-am văzut pe bătrân, mai bine zis, braţele sale, deasupra apei. Striga ajutor! cu o voce slabă, pe care nu o auzisem din maşină. Ieşise din maşină şi, in loc să se îndrepte spre ieşirea din galerie, se ducea în direcţie opusă, unde apa era mai adâncă. Era la circa 20 de metri de locul unde mă aflam eu”, le-a povestit suceveanul ziariştilor. Deşi soţia a încercat să-l reţină, Mihai Ceghe a plecat înspre bătrân.  Apa trecuse deja peste capul bătrânului şi era în pericol iminent. L-a târât spre ieşirea din galerie, după care l-a uract în propria maşină şi l-a transportat la cel mai apropiat spital. Suceveanul a mai povestit că în doar câteva minute nivelul apei a crescut simţitor, maşina bătrânului (Romano Santilli, de 76 de ani) fiind luată de viitură.

După acest gest deosebit, presa l-a gratulat pe sucevean drept „îngerul român”. Cotidianul Il Messagerro a titrat pe prima pagină declaraţia omului scăpat din ghearele morţii: „Mă înecam, îngerul care m-a salvat e un român”.

 

Are o firmă de construcţii în Italia

Acasă la Baia, unde a locuit Mihai Ceghe până să plece peste hotare, am găsit-o pe tanti Floarea, mama sa. Ea aflase de la noră de isprava fiului său şi spune că întotdeauna acesta a fost un om săritor.

„Aşa a fost el tot timpul. Când a fost la şcoală la Sibiu a făcut box, a făcut înot, e un om puternic. Ţin minte că şi acolo a salvat pe cineva de la înec. E un băiat bun, te ajută cu ce poate, şi haine îţi dă dacă ai nevoie”, povesteşte femeia. Ultima oară şi-a văzut fiul în luna august a acestui an, când împreună cu soţia şi cei doi băieţi a venit în concediu acasă, trei săptămâni.

„A cinstit pe mulţi, a făcut masă mare la local, toată lumea ştie că e un om bun”, şi-a continuat mama povestea.

Fiul său este unul dintre „stranierii” care a avut succes în Italia. După cum au aflat şi ziariştii de acolo, Mihai Ceghe este patronul unei mici firme de construcţii şi şi-a cumpărat casă în Roma. Angajaţii săi sunt români, printre ei şi consăteni, care îşi câştigă pâinea datorită lui. Are 12 ani de când lucrează în Italia, cei doi băieţi fiind în vârstă de 11, respectiv 12 ani.  Dorinţa sa este însă să revină acasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevean erou în Italia.
 Vizualizări articol: 2725 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Sucevean erou în Italia5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei