Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 dec 2008 - Anul XIII, nr. 295 (3976)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Buget de austeritate

Primăria Suceava „îngheaţă” investiţiile mari din învăţământ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Directorii şcolilor, liceelor şi colegiilor din municipiul Suceava au primit ieri un avertisment clar, prin care li se cere să se limiteze la maxim cu toate cheltuielile şi mai ales să nu înceapă nici o investiţie fără a avea aprobarea Primăriei.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a avut ieri o întrevedere cu toţi directorii şi contabilii şefi ai celor 11 şcoli generale, 11 colegii naţionale şi licee, precum şi ai celor 18 grădiniţe din municipiul Suceava, pe care i-a mustrat pentru investiţiile demarate în 2008, fără acordul municipalităţii, dar pentru care au cerut bani de la bugetul local.

“A fost an electoral şi multe lucrări s-au făcut peste capul Primăriei. A venit ministrul Învăţământului, a zis fă lucrarea asta. A mai mers undeva – fă şi lucrarea aia. S-au făcut, asta este. Tragem linie şi nu ne mai uităm la ce a fost, deşi a fost un haos. Nu mai înregistraţi nici un fel de lucrări de investiţii fără aprobarea Consiliului Local şi a Primăriei Suceava. Nu este admisibil ca multe investiţii să fie începute fără a avea acordul Primăriei, după care să se vină la noi să le finanţăm din bugetul propriu. Nu mai tolerez aşa ceva”, a spus Ion Lungu.

 

Buget de austeritate şi investiţii sistate

De asemenea, marile investiţii, demarate mai mult în acte, în 2008, sunt sistate în totalitate, până când nu vor fi identificate resursele financiare din care să fie realizate.

“Aşteptăm să vedem bugetul de stat pentru Învăţământ, în 2009, iar în funcţie de asta vom acţiona mai departe. Până atunci se îngheaţă toate investiţiile mari, cu excepţia celor trei grădiniţe care sunt în curs de modernizare – Aşchiuţă, Prichindelul şi 123, precum şi sala de sport la de Şcoala Gen. Nr. 9. Cele trei grădiniţe trebuie finalizate pentru că este o cerere foarte mare de locuri la grădiniţă. Investiţia la ele a început cu bani de la guvern, dar din păcate banii nu au mai venit. Ni s-a acordat doar 70% din cât s-a aprobat prin hotărâre de guvern”, a spus edilul şef al Sucevei.

Printre marile investiţii care au fost anunţate în 2008, dar pentru care nu este prevăzută încă finanţare se numără extinderile unor corpuri de clădiri la colegiile naţionale Petru Rareş, Spiru Haret, Mihai Eminescu şi o nouă sală de sport la C.N. Ştefan cel Mare.

“Este o situaţie delicată din punct de vedere financiar, încasările la Primărie scad de la o lună la alta. Ne aşteaptă o perioadă de austeritate, aşa că vă rog să fundamentaţi bugete de austeritate. Reduceţi la maxim posibil cheltuielile administrative.  Şi la Primărie am redus cheltuielile cu 15%. Nu are rost să începem nişte lucrări, să deteriorăm pe cele existente, pentru ca apoi să fie făcută treaba doar pe jumătate”, a adăugat Ion Lungu.

Primarul Sucevei a amintit de faptul că în 2008, în baza proiectelor depuse, unităţile de învăţământ sucevene ar fi trebuit să primească 400 de miliarde de lei vechi, din care au ajuns doar 40 de miliarde lei vechi.

Pentru 2009, unităţile de învăţământ din municipiul Suceava vor avea la dispoziţie o sumă de aproximativ 1.000 de miliarde lei vechi pentru reparaţii, investiţii urgente şi pentru salariile cadrelor didactice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava „îngheaţă” investiţiile mari din învăţământ.
 Vizualizări articol: 2165 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 3 voturi
Primăria Suceava „îngheaţă” investiţiile mari din învăţământ1.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   UNDE A FOST PRIMARUL NOSTRU IN 2008 ??? trimis de
(16 dec 2008, 19:03:32
DECLARATIE DATA DE PRIMARUL SUCEVEI "Primarul Lungu: ,,A fost an electoral si multe lucrari s-au facut peste capul Primariei".

SUCEVENII SA INTELEAGA CA A FOST UN AN ELECTORAL SI NU JUMATATE DE AN ELECTORAL DLE PRIMAR ???

DAR DVS NU A TI FOST LA PRIMARIE CI DOAR IN CAMPANIE ELECTORALA TOT ANUL 2008 ???

2.   PACTUL PENTRU SUCEVENI : PDL + PSD = LOVE trimis de
(16 dec 2008, 19:14:50
PENTRU SUCEVENI : PDL + PSD = LOVE

PENTRU SUCEVENI : PDL + PSD = LOVE

PENTRU SUCEVENI : PDL + PSD = LOVE

PENTRU SUCEVENI : PDL + PSD = LOVE

PENTRU SUCEVENI : PDL + PSD = LOVE
3.   PNL S A DUS LA FUND trimis de
(16 dec 2008, 19:17:31
PNL UL CU TARICEANU S A DUS LA FUND CA SI TITANICUL PDL + PSD = LOVE

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei